Zakelijk schrijven

Bekijk hieronder ons aanbod Zakelijk schrijven. Twijfel je welke cursus het best bij jouw wensen past? Of liever een cursus op maat? Neem gerust contact met ons op!

  • Doelgericht werken aan jouw teksten
  • Les van mensen uit het vak
  • Direct toepasbaar

Cursus Adviesrapporten en beleidsteksten schrijven

In de cursus Adviesrapporten en beleidsteksten schrijven leer je hoe je een adviestekst schrijft die staat als een huis: overtuigend door de inhoud, door de opbouw en het taalgebruik.

Lees meer

Cursus Copywriting

Pay-offs, e-mailings, persberichten, webteksten, social media: in de intensieve cursus Copywriting ga je aan de slag met praktijkgerichte schrijfopdrachten. Je verbetert je aanpak en schrijfstijl. Het resultaat: commerciële teksten met méér impact.

Lees meer

Cursus Digital Publishing

Leer hoe een succesvol digitaal tijdschrift ontwikkelt: welke content en stijl sluiten aan op jouw doelgroep? In de cursus Digital Publishing komt het complete proces aan bod, van conceptontwikkeling en organisatie tot tekstschrijven en vormgeving.

Lees meer

Cursus Effectief schrijven

E-mails, memo’s, verslagen: wat voor zakelijke teksten je ook schrijft, na afloop van de cursus Effectief schrijven ben je een betere schrijver en begin je met meer plezier aan je schrijfopdracht.

Lees meer

Cursus Interviews schrijven

Hoe breng je interview- en schrijfvaardigheid op een hoger plan? Welke technieken pas je toe om betere, interessantere antwoorden te krijgen? Je leert het in de cursus Interviews schrijven.

Lees meer

Cursus Nieuwsberichten schrijven

Pakkende nieuwsberichten schrijven: dat vergt een scherpe neus voor nieuws én de vaardigheid om het nieuws volgens journalistieke principes te verwoorden. In de cursus Nieuwsberichten schrijven leer je alles over nieuwsberichten voor print en online.

Lees meer

Cursus Populair wetenschappelijk schrijven

Wil jij dat meer mensen kennismaken met jouw onderzoeksresultaten? Dan is deze cursus iets voor jou. In acht workshops leer je hoe je een populair wetenschappelijk artikel schrijft. In een goed opgebouwde en toegankelijke tekst komt jouw specialisme nog beter naar voren.

Lees meer

Cursus Redactievaardigheden

In de cursus Redactievaardigheden leer je hoe je een perfecte tekst aflevert, met oog voor detail én voor de grote lijn. Deze cursus helpt je om een tekst in korte tijd maximaal te verbeteren.

Lees meer

Cursus Schrijven voor het web

Als online tekstschrijver schrijf je voor bezoekers, maar ook voor zoekmachines. In deze cursus leer je hoe je de balans vindt: uitnodigende, prettig leesbare teksten die óók voldoen aan de regels voor zoekmachineoptimalisatie (SEO-schrijven).

Lees meer

Cursus Verhalende journalistiek

In de cursus Verhalende journalistiek leer je wat er komt kijken bij literaire journalistiek of storytelling. Je maakt een verhaalplan, doet research en past literaire verteltechnieken toe. Het resultaat: een indringender, spannender journalistiek verhaal.

Lees meer