top of page
Homepagina nieuw_edited.jpg

WORKSHOP
KINDERBOEK
SCHRIJVEN

Als je de workshop hebt gevolgd, dan... 

1. 

Heb je een eerste aanzet voor je eigen verhaal/boek.

2. 

Zijn al je vragen beantwoord

door een gerenommeerde kinderboekschrijver.

3.

Ben je op de hoogte van de meestvoorkomende do's en don'ts bij het schrijven van een kinderboek.

OVER DE WORKSHOP

In de ochtend krijg je volop inspiratie oefeningen om te kijken wat er allemaal in die hersenpan zit. In de middag maak je een start aan je eigen verhaal. Zo ga je aan het einde van de workshop weg met de eerste aanzet voor je eigen verhaal/boek. Als je al een start hebt gemaakt, kun je ook dit verhaal voorleggen en daaraan verder werken.

Er is natuurlijk ook tijd voor de praktische zaken en vragen aan de schrijver: hoe bied je een manuscript aan, hoe kies je een uitgever, hoeveel versies maak je van je manuscript en waarom mag mijn nichtje de tekeningen niet maken?

Na de workshop kun je eindelijk echt gaan schrijven aan dat boek waar je al jaren aan wilt beginnen. De workshop is ook voor schrijvers die al een kinderboek hebben geschreven maar graag weer geïnspireerd willen raken.

Locatie

Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops

1

​​

Studietijd

Geen voorbereiding nodig

Aantal deelnemers

10-15

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 195,00

Docent

Janneke Schotveld

DAG & TIJD

Zondag

10:00-13:00 uur en 13:30-16.30 uur

LESDAG 2023

  • 22 januari

START WORKSHOP

  • 22 januari 2023

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING

  • 10 januari 2023

VOOR WIE?

Deze workshop is voor volwassenen (18+) die graag

willen schrijven voor kinderen. 

Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor deze cursus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.

 

Check bij de Belastingdienst of je belastingadviseur de mogelijkheden om activiteiten fiscaal aftrekbaar te maken als beroepskosten. 

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan 

de workshop?

Op de hoogte blijven van een volgende editie?

Janneke_Schotveld,_schrijfster.jpg

DOCENT 

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte twaalf jaar op een school voor speciaal onderwijs, maar schrijft sinds 2012 fulltime. Jannekes boeken zitten vol humor en fantasie. 

Met Superjuffie! en Botje won ze drie keer De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De kikkerbilletjes van de koning werd bekroond met een Vlag en Wimpel. 

 

"“Het schrijfwaakvlammetje weer laten oplaaien tot een groot vuur! Dat is wat ik zo leuk vind aan schrijfles geven.”

ERVARINGEN

Fieke Govers
oud-cursist over de
workshop Kinderboek schrijven

“De workshop heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Het was precies wat ik had gehoopt. Veel toepassen en met een fijne groep deelnemers.” 

Susan Schaeffer
oud-cursist over de
workshop Kinderboek schrijven

“Ik vond de workshop erg goed georganiseerd en er was een gezellige sfeer.”

Linda Huijsmans
oud-cursist over de
workshop Kinderboek schrijven

“Ik was op zoek naar nieuwe inspiratie en energie om te schrijven en de workshop met afwisselende opdrachten heeft daar invulling aan gegeven.”

Naam Janneke.png

VEELGESTELDE VRAGEN

Welk niveau moet ik hebben om aan de workshop mee te kunnen doen?

Scriptplus gaat ervan uit dat schrijven te leren is. Talent bepaalt de snelheid waarmee je het ambacht leert. Onze cursussen zijn dan ook in principe geschikt voor je als je de Nederlandse taal goed beheerst en zin hebt om te schrijven. Alleen voor de Topklassen dien je al voldoende schrijfervaring te hebben. Neem in dat geval contact met ons op om te overleggen of de Topklas geschikt voor je is.

Wanneer is mijn inschrijving voor de workshop definitief?

Je staat voor de workshop ingeschreven zodra wij het volledige lesgeld hebben ontvangen. Na ontvangst van je inschrijving en aanbetaling via de website ontvang je per e-mail een factuur, die je kunt voldoen met een bankoverschrijving.

Kan de factuur gericht worden aan een organisatie of eigen bedrijf?

Wij kunnen de factuur richten aan een bedrijf of organisatie. Graag vragen we je dan ons na inschrijving te mailen met de juiste tenaamstelling voor de factuur.  Ook dan geldt nog steeds dat je pas bent ingeschreven op het moment dat de factuur is voldaan. Als je niet zeker weet of je factuur op tijd betaald zal worden, raden we aan de factuur in eerste instantie zelf te voldoen. Zodra de factuur is overgemaakt door jouw bedrijf/organisatie, storten we de eerste betaling naar jou terug.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding.

Kan ik gebruik maken van een Leven Lang Leren Krediet?

Je kunt geen gebruik maken van een Leven lang leren krediet. Daarvoor moet je als organisatie geregistreerd zijn bij het CROHO = Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, maar dat zijn wij niet.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen

aan de workshop?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

RECENT VERSCHENEN OP

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page