Workshop
Familieverhalen Schrijven

meer informatie

Data

06 november 2021

Dag & Tijd

Zaterdag

10.00-16.30 uur

Locatie

Cinetol

(Tolstraat 182, Amsterdam)

Aantal schrijfworkshops

1 zaterdag

Aantal deelnemers

5-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 195,00

Inschrijfkosten (aanbetaling op lesgeld)

€ 100,00

Sluitingsdatum inschrijving

30 oktober 2021

Docent

Katja Kreukels

Katja Kreukels.jpg

Familieverhalen, verzamel ze en geef ze door!

 

Hoe was je vader voordat hij vader werd? Of je moeder? In welk gezin groeiden ze op? In welke tijd? Onder welke omstandigheden? Wat heeft hen gevormd? Iedere familie kent verhalen die wachten om te worden doorgegeven aan de volgende generatie. Ben jij degene die ze verzamelt en opschrijft?

 

In deze inspirerende workshop vertelt Katja Kreukels over de familiegeschiedenis die zij opschreef en waarmee ze in 2019 debuteerde bij Querido. In Mijn vader was priester vertelt ze het verhaal  van haar  vader die als twaalfjarig jongetje naar het klooster werd gestuurd om priester te worden. Waarom wilde Katja dit vertellen en hoe ging ze te werk?

 

Ze geeft een kijkje achter de schermen en vertelt over de basisbeginselen; zoals het doen van grondige research, het houden van interviews en het maken van een goed plan om je eigen onderzoek op te starten. Het wordt een praktische dag met veel achtergronden, voorbeelden en oefeningen en als je al een plan hebt voor het opschrijven van een bijzonder familieverhaal dan wordt dat uitgebreid besproken.

 

Dus zit je al langer te broeden op een plan voor een familieboek of jeuken je vingers om eindelijk eens al die research op een betekenisvolle manier te vertalen naar papier: schrijf je in!

Over de docent: 

Katja Kreukels is journalist en cultuursocioloog. Voor uiteenlopende tijdschriften en kranten als Het Parool, Trouw, Ons Amsterdam en Volzin schreef ze reportages en achtergrondverhalen over verschillende religies en culturen in Nederland. In 2019 debuteerde ze bij Querido met Mijn vader was priester. De gelijknamige KRO-NCRV-podcast is in 2021 gelanceerd op het NPO-podcastkanaal. Ze geeft schrijfcursussen en workshops voor Scriptplus en in eigen beheer.