top of page
Homepagina nieuw_edited.jpg

WORKSHOP
FAMILIEVERHALEN
SCHRIJVEN

Als je de workshop hebt gevolgd, dan... 

1. 

Heb je een eerste aanzet voor je eigen familieverhaal.

2. 

Zijn al je vragen beantwoord door een gerenommeerde schrijver.

3.

Ben je op de hoogte van de meestvoorkomende do's en don'ts bij het schrijven van een familieverhaal.

OVER DE WORKSHOP

Familieverhalen, verzamel ze en geef ze door!

 

Hoe was je vader voordat hij vader werd? Of je moeder? In welk gezin groeiden ze op? In welke tijd? Onder welke omstandigheden? Wat heeft hen gevormd? Iedere familie kent verhalen die wachten om te worden doorgegeven aan de volgende generatie. Ben jij degene die ze verzamelt en opschrijft?

 

In deze inspirerende 1-daagse workshop vertelt Katja Kreukels over de familiegeschiedenis die zij opschreef en waarmee ze in 2019 debuteerde bij Querido. In Mijn vader was priester vertelt ze het verhaal  van haar  vader die als twaalfjarig jongetje naar het klooster werd gestuurd om priester te worden. Waarom wilde Katja dit vertellen en hoe ging ze te werk?

 

Ze geeft een kijkje achter de schermen en vertelt over de basisbeginselen; zoals het doen van grondige research, het houden van interviews en het maken van een goed plan om je eigen onderzoek op te starten. Het wordt een praktische dag met veel achtergronden, voorbeelden en oefeningen en als je al een plan hebt voor het opschrijven van een bijzonder familieverhaal dan wordt dat uitgebreid besproken.

 

Locatie

Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops

1

​​

Studietijd

Geen voorbereiding nodig

Aantal deelnemers

10-15

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 195,00

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving

€ 100,00​

Docent

Katja Kreukels

DAG & TIJD

Zaterdag

10:00-13:00 uur en 13:30-16.30 uur

LESDAG 2022

  • Najaar 2022, datum volgt.

START WORKSHOP

  • Najaar 2022, datum volgt.

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING

  • Najaar 2022, datum volgt.

VOOR WIE?

Deze workshop is voor iedereen die al langer zit te broeden op een plan voor een familieboek of van wie de vingers jeuken om eindelijk eens al die research op een betekenisvolle manier te vertalen naar papier: schrijf je in!

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan 

de workshop?

Op de hoogte blijven van een volgende editie?

ERVARINGEN

Renate Siepel
oud-cursist over de
cursus Prentenboek schrijven

"Ik vond het leuk om thuis verhalen te maken. Door de cursus te doen werd ik daarin gestimuleerd."

Rijco van Egdom
oud-cursist over de
cursus Kinderboek schrijven

"Ik vond de cursus heel leuk, origineel en leerzaam. De organisatie van de cursus was heel goed en als cijfer geef ik deze cursus een 9!"

Peter Bloem
oud-cursist over de 
cursus Verhalende Journalistiek

"Ik vond de docenten Arjan Post en Katja Kreukels flexibel, toegankelijk, deskundig en enthousiasmerend."

VEELGESTELDE VRAGEN

Welk niveau moet ik hebben om aan de workshop mee te kunnen doen?

Scriptplus gaat ervan uit dat schrijven te leren is. Talent bepaalt de snelheid waarmee je het ambacht leert. Onze cursussen zijn dan ook in principe geschikt voor je als je de Nederlandse taal goed beheerst en zin hebt om te schrijven. Alleen voor de Topklassen dien je al voldoende schrijfervaring te hebben. Neem in dat geval contact met ons op om te overleggen of de Topklas geschikt voor je is.

Wanneer is mijn inschrijving voor de workshop definitief?

Je staat voor de workshop ingeschreven zodra wij het volledige lesgeld hebben ontvangen. Na ontvangst van je inschrijving en aanbetaling via de website ontvang je per e-mail een factuur, die je kunt voldoen met een bankoverschrijving.

Kan de factuur gericht worden aan een organisatie of eigen bedrijf?

Wij kunnen de factuur richten aan een bedrijf of organisatie. Graag vragen we je dan ons na inschrijving te mailen met de juiste tenaamstelling voor de factuur.  Ook dan geldt nog steeds dat je pas bent ingeschreven op het moment dat de factuur is voldaan. Als je niet zeker weet of je factuur op tijd betaald zal worden, raden we aan de factuur in eerste instantie zelf te voldoen. Zodra de factuur is overgemaakt door jouw bedrijf/organisatie, storten we de eerste betaling naar jou terug.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding.

Kan ik gebruik maken van een Leven Lang Leren Krediet?

Je kunt geen gebruik maken van een Leven lang leren krediet. Daarvoor moet je als organisatie geregistreerd zijn bij het CROHO = Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, maar dat zijn wij niet.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen

aan de workshop?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

RECENT VERSCHENEN OP

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page