Topklas

Schrijven voor Kinderen

meer informatie

Data

I.v.m. de huidige coronamaatregelen zullen onze startdata anders zijn dan hieronder aangegeven. Mail ons voor nadere informatie.

13, 27 feb 2021

27 mrt 

17 april

22 mei 

12 juni

26 juni (reservedag)

Dag & Tijd

Zaterdag

14.00-17.00 uur

Locatie

VU Amsterdam, nabij station Amsterdam Zuid en metro 51/52

Aantal schrijfworkshops

6 zaterdagen

Aantal deelnemers

5-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 595,00

Inschrijfkosten (aanbetaling op lesgeld)

€ 100,00

Sluitingsdatum inschrijving

15 jan 2021

Docent

Anke Kranendonk

De Topklas Schrijven voor Kinderen bestaat uit zes bijeenkomsten waarin wordt geschreven aan een publicabel manuscript. Onder leiding van een ervaren docent bespreken de deelnemers één keer per maand elkaars werk. Het geven van goed onderbouwde feedback op andermans werk geeft immers inzicht in het eigen schrijfproces en hoe het uiteindelijke schrijfproduct er uit kan gaan zien.

 

Voorwaarde voor het volgen van de Topklas is dat men over voldoende tijd beschikt om te kunnen schrijven. Daarnaast besteed je tijd aan het beoordelen van het werk van de andere deelnemers. Gedurende het cursusjaar zul je verschillende versies van een manuscript schrijven. Het streven is om het werk uiteindelijk te kunnen aanbieden aan een gerenommeerde uitgever. Eerdere deelnemers aan de Topklas is dat gelukt. Zij zijn nu bekende kinderboekenschrijvers. 

 

De schrijfcursus staat open voor diegenen die de opleiding Schrijven voor Kinderen hebben afgerond. Zij die elders een vergelijkbaar niveau hebben behaald, wordt gevraagd een schrijf-cv en en een fragment proza voor kinderen in te leveren voordat zij worden toegelaten.