Topklas

Proza voor Kinderen

meer informatie

Data

Lesdagen:

19 sept 2020

10 okt

14 nov 

12 dec 

09, 30 jan 2021

20 feb 

13 mrt

Dag & Tijd

Zaterdag

14.00-17.00 uur

Locatie

VU Amsterdam, nabij station Amsterdam Zuid en metro 51/52

Aantal workshops

8 zaterdagen

Aantal deelnemers

5-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 595,00

Inschrijfkosten (aanbetaling op lesgeld)

€ 100,00

Sluitingsdatum inschrijving

5 sept 2020

Docent

Anke Kranendonk

De Topklas Proza voor Kinderen bestaat uit acht bijeenkomsten waarin wordt gewerkt naar een publicabel manuscript. Onder leiding van een ervaren docent bespreken de deelnemers één keer per maand elkaars werk. Het geven van goed onderbouwde feedback op andermans werk geeft immers inzicht in het eigen schrijfproces en hoe het uiteindelijke schrijfproduct er uit kan gaan zien.

 

Voorwaarde voor het volgen van de Topklas is dat men over voldoende tijd beschikt om te kunnen schrijven. Daarnaast besteed je tijd aan het beoordelen van het werk van de andere deelnemers. Gedurende het cursusjaar zul je verschillende versies van een manuscript schrijven. Het streven is om het werk uiteindelijk te kunnen aanbieden aan een gerenommeerde uitgever. Eerdere deelnemers aan de Topklas is dat gelukt. Zij zijn nu bekende kinderboekenschrijvers. 

 

De cursus staat open voor diegenen die de opleiding Proza voor Kinderen hebben afgerond. Zij die elders een vergelijkbaar niveau hebben behaald, wordt gevraagd een schrijf-cv en en een fragment proza voor kinderen in te leveren voordat zij worden toegelaten.