top of page
Homepagina nieuw_edited.jpg

TOPKLAS
KINDERBOEK SCHRIJVEN

Als je de cursus hebt gevolgd, dan... 

1. 

Heb je verschillende versies

van je manuscript geschreven.

2. 

Heb je onder leiding van een ervaren docent jouw manuscript onder handen genomen. 

3.

Is je manscript verbeterd aan de hand van de feedback van de docent en mede-cursisten.

OVER DE CURSUS

De Topklas Kinderboek schrijven bestaat uit zes bijeenkomsten waarin wordt geschreven aan een publicabel manuscript. Onder leiding van een ervaren docent bespreken de deelnemers één keer per 3/4 weken elkaars werk. Het geven van goed onderbouwde feedback op andermans werk geeft immers inzicht in het eigen schrijfproces en hoe het uiteindelijke schrijfproduct er uit kan gaan zien.

 

Voorwaarde voor het volgen van de Topklas is dat men over voldoende tijd beschikt om te kunnen schrijven. Daarnaast besteed je tijd aan het beoordelen van het werk van de andere deelnemers. Gedurende de cursusperiode zul je per bijeenkomst een nieuw stuk tekst van je manuscript inleveren. Je krijgt feedback op spanningsopbouw, personages en het plot.  Het streven is om het werk uiteindelijk te kunnen aanbieden aan een gerenommeerde uitgever. Eerdere deelnemers aan de Topklas is dat gelukt. Zij zijn nu bekende kinderboekenschrijvers. 

Locatie

Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops

6

​​

Studietijd

4-8 uur per twee weken

Aantal deelnemers

6-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 595,00

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving

€ 100,00​

Docent

Enne Koens

DAG & TIJD

Zaterdag

10.00.-13.00 uur

LESDAGEN 2023

 • 11 februari

 • 11 maart

 • 22 april 

 • 13 mei

 • 3, 24 juni

 

VOOR WIE?

De schrijfcursus staat open voor diegenen die niveau 1 t/m 4 van de Cursus Kinderboek schrijven hebben gevolgd bij Scriptplus of elders relevante schrijfervaring hebben opgedaan.. Zij die elders een vergelijkbaar niveau hebben behaald, wordt gevraagd een schrijf-cv en en een fragment proza voor kinderen in te leveren voordat zij worden toegelaten. 

Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor deze cursus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.

 

Check bij de Belastingdienst of je belastingadviseur de mogelijkheden om activiteiten fiscaal aftrekbaar te maken als beroepskosten.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan 

de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

mooie foto_3414.jpg

DOCENT 

Enne Koens

"‘Waar of niet waar is voor hele saaie mensen."

LESPROGRAMMA
TOPKLAS KINDERBOEK SCHRIJVEN

 • Hoe groot is het aantal deelnemers aan een schrijfcursus?
  Minimaal vijf en maximaal tien deelnemers. Iedere deelnemer krijgt zodoende veel persoonlijke feedback en coaching.
 • Hoeveel bijeenkomsten beslaat een schrijfcursus?
  Minimaal vier en maximaal acht bijeenkomsten. Aan groepen wordt desgevraagd maatwerk geleverd (incompany is een optie).
 • Hoe vaak worden de schrijfcursussen aangeboden?
  Dit verschilt per schrijfcursus. Op de specifieke cursuspagina wordt meer informatie gegeven zodra nieuwe cursusdata bekend zijn. Houd de site in de gaten. Of mail naar info@scriptplus.nl.
 • Wat is het niveau van de schrijfcursussen?
  Er wordt geen specifiek niveau toegekend aan de schrijfcursussen, wel ambitie om zich te ontwikkelen in het ambacht schrijven . Bij de opleiding DOCS is een cv en motivatiebrief onderdeel van de toelatingsprocedure.
 • Waar worden de schrijfcursussen gegeven?
  De cursussen worden gegeven in Amsterdam, afwisselend bij de Tempel (Tolstraat 160, Amsterdam) de Vrije Universiteit van Amsterdam (Boelelaan 1105, Amsterdam).
 • Worden de schrijfcursussen (i.v.m. Covid-19) op locatie of online gegeven?
  Onze schrijfcursussen worden op locatie gegeven. De cursuslocatie is de Tempel op de Tolstraat 160 in Amsterdam. Zo lang de corona richtlijnen dit toelaten, blijven wij cursussen op locatie aanbieden.
 • Moet ik een laptop meenemen naar de schrijfcursus?
  Een schrijfblok en een pen is voldoende. In de lessen wordt vaak het huiswerk besproken maar als u niet in de gelegenheid zijn om deze te printen, dan kan het meenemen van een laptop of tablet wenselijk zijn.

ERVARINGEN

Anne-Marie Gooren 
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

Ik vond de cursus geweldig! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen. Ik vond het echt een feestje."

Eveline Baar
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

"Mirjam is een fijne docent. Ze is betrokken, altijd positief en geeft opbouwende feedback. Heerlijk om het vak te leren van een zo ervaren schrijver!"

Liesbeth Rood
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

 “Ik vond de huiswerkopdrachten erg leuk en afwisselend en ook goed aangepast op de groep."

VEELGESTELDE VRAGEN

Welk niveau moet ik hebben om aan een cursus mee te kunnen doen?

Scriptplus gaat ervan uit dat schrijven te leren is. Talent bepaalt de snelheid waarmee je het ambacht leert. Onze cursussen zijn dan ook in principe geschikt voor je als je de Nederlandse taal goed beheerst en zin hebt om te schrijven. Alleen voor de Topklassen dien je al voldoende schrijfervaring te hebben. Neem in dat geval contact met ons op om te overleggen of de Topklas geschikt voor je is.

Wanneer is mijn inschrijving voor de cursus definitief?

Je staat voor de cursus ingeschreven zodra wij het volledige lesgeld hebben ontvangen. Na ontvangst van je inschrijving en aanbetaling via de website ontvang je per e-mail een factuur, die je kunt voldoen met een bankoverschrijving.

Kan de factuur gericht worden aan een organisatie of eigen bedrijf?

Wij kunnen de factuur richten aan een bedrijf of organisatie. Graag vragen we je dan ons na inschrijving te mailen met de juiste tenaamstelling voor de factuur.  Ook dan geldt nog steeds dat je pas bent ingeschreven op het moment dat de factuur is voldaan. Als je niet zeker weet of je factuur op tijd betaald zal worden, raden we aan de factuur in eerste instantie zelf te voldoen. Zodra de factuur is overgemaakt door jouw bedrijf/organisatie, storten we de eerste betaling naar jou terug.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding.

Kan ik gebruik maken van een Leven Lang Leren Krediet?

Je kunt geen gebruik maken van een Leven lang leren krediet. Daarvoor moet je als organisatie geregistreerd zijn bij het CROHO = Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, maar dat zijn wij niet.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen

aan de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

RECENT VERSCHENEN OP

 • Instagram
 • Facebook
bottom of page