Homepagina nieuw_edited.jpg

TOPKLAS
KINDERBOEK SCHRIJVEN

Als je de cursus hebt gevolgd, dan... 

1. 

Heb je verschillende versies

van je manuscript geschreven,

2. 

Heb je onder leiding van een ervaren docent jouw manuscript onder handen genomen. 

3.

Is je manscript verbeterd aan de hand van de feedback van de docent en mede-cursisten.

OVER DE CURSUS

De Topklas Kinderboek schrijven bestaat uit zes bijeenkomsten waarin wordt geschreven aan een publicabel manuscript. Onder leiding van een ervaren docent bespreken de deelnemers één keer per drie weken elkaars werk. Het geven van goed onderbouwde feedback op andermans werk geeft immers inzicht in het eigen schrijfproces en hoe het uiteindelijke schrijfproduct er uit kan gaan zien.

 

Voorwaarde voor het volgen van de Topklas is dat men over voldoende tijd beschikt om te kunnen schrijven. Daarnaast besteed je tijd aan het beoordelen van het werk van de andere deelnemers. Gedurende de cursusperiode zul je verschillende versies van een manuscript schrijven. Het streven is om het werk uiteindelijk te kunnen aanbieden aan een gerenommeerde uitgever. Eerdere deelnemers aan de Topklas is dat gelukt. Zij zijn nu bekende kinderboekenschrijvers. 

Locatie

Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops

6

​​

Studietijd

4-8 uur per twee weken

Aantal deelnemers

6-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 595,00

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving

€ 50,00​

Docent

Anke Kranendonk

DAG & TIJD

Zaterdag

13.30-16.30 uur

LESDAGEN 2022

  • 10 september

  • 1, 22 oktober

  • 19 november

  • 10 december 

 

LESDAGEN 2023

  • 14 januari

  • 4 februari (reservedag)

START CURSUS

  • 10 september 2022

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING

  • 30 augustus 2022

VOOR WIE?

De schrijfcursus staat open voor diegenen die de opleiding Kinderboek schrijven hebben afgerond. Zij die elders een vergelijkbaar niveau hebben behaald, wordt gevraagd een schrijf-cv en en een fragment proza voor kinderen in te leveren voordat zij worden toegelaten.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan 

de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

Anke-Kranendonk2_edited.jpg

DOCENT 

Anke Kranendonk

Anke Kranendonk debuteerde in 1993 met Van huilen krijg je dorst, bij uitgeverij Lemniscaat. Sindsdien heeft ze meer dan honderd boeken geschreven, voor met name de uitgeverijen Lemniscaat, Querido en Zwijsen. Haar laatste boek, Lynn 3.0, kreeg in 2017 de Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Haar boeken zijn in veel talen vertaald, onder andere in het Duits, Iers en haar prentenboek Ik kom zo is de hele wereld overgegaan.

LESPROGRAMMA
TOPKLAS KINDERBOEK SCHRIJVEN

ERVARINGEN

Tim Gladdines
afgestudeerd aan de opleiding schrijfdocent

"Ik ontdekte dat ik het heerlijk vind om mensen les te geven in schrijven, ze vertrouwd te maken met basale schrijftechnieken en –theorie, maar vooral om ze plezier te laten beleven aan schrijven en het ontdekken van hun eigen talenten."
 

Telle van Beek
afgestudeerd aan de opleiding schrijfdocent

“Tijdens de demonstratielessen kwam ik erachter hoe leuk lesgeven in creatief schrijven kon zijn.”

Linda Huijsmans
afgestudeerd aan de opleiding schrijfdocent

“Mijn belangrijkste motivatie om aan DOCS te beginnen was juist de didactische kant. Het lesgeven was nieuw voor mij, daar wilde ik graag goed in worden. Het gevolg was dat ik de schrijfopdrachten losjes en ontspannen benaderde. En juist dat heeft me de belangrijkste winst opgeleverd.”

VEELGESTELDE VRAGEN

Welk niveau moet ik hebben om aan een cursus mee te kunnen doen?

Scriptplus gaat ervan uit dat schrijven te leren is. Talent bepaalt de snelheid waarmee je het ambacht leert. Onze cursussen zijn dan ook in principe geschikt voor je als je de Nederlandse taal goed beheerst en zin hebt om te schrijven. Alleen voor de Topklassen dien je al voldoende schrijfervaring te hebben. Neem in dat geval contact met ons op om te overleggen of de Topklas geschikt voor je is.

Wanneer is mijn inschrijving voor de cursus definitief?

Je staat voor de cursus ingeschreven zodra wij het volledige lesgeld hebben ontvangen. Na ontvangst van je inschrijving en aanbetaling via de website ontvang je per e-mail een factuur, die je kunt voldoen met een bankoverschrijving.

Kan de factuur gericht worden aan een organisatie of eigen bedrijf?

Wij kunnen de factuur richten aan een bedrijf of organisatie. Graag vragen we je dan ons na inschrijving te mailen met de juiste tenaamstelling voor de factuur.  Ook dan geldt nog steeds dat je pas bent ingeschreven op het moment dat de factuur is voldaan. Als je niet zeker weet of je factuur op tijd betaald zal worden, raden we aan de factuur in eerste instantie zelf te voldoen. Zodra de factuur is overgemaakt door jouw bedrijf/organisatie, storten we de eerste betaling naar jou terug.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding.

Kan ik gebruik maken van een Leven Lang Leren Krediet?

Je kunt geen gebruik maken van een Leven lang leren krediet. Daarvoor moet je als organisatie geregistreerd zijn bij het CROHO = Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, maar dat zijn wij niet.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen

aan de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

RECENT VERSCHENEN OP

  • Instagram
  • Facebook