Team Scriptplus

Onze docenten hebben veel onderwijservaring en zijn daarnaast zelf onder andere werkzaam als schrijver, redacteur, tekstschrijver, copywriter of journalist. Onze docenten brengen niet alleen kennis over, maar inspireren cursisten ook om hun eigen creatieve stem te ontdekken en te ontwikkelen. Maak hieronder kennis met ons team.

Sinds 2001 heeft Mirjam Oldenhave meer dan veertig kinderboeken geschreven. Acht daarvan werden in de afgelopen jaren getipt door de Nederlandse Kinderjury en drie boeken kregen een Vlag en Wimpel. Daarnaast zijn er tot nu toe vier Mees Kees-films gemaakt, die met veel succes weken in de bioscoop draaien.

Mirjam Oldenhave

Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 1966) studeerde filosofie in Utrecht en debuteerde in 1999 met de verhalenbundel De genietmachine. Daarna schreef hij vooral jeugd- en kinderboeken in veel verschillende genres. Meerdere boeken werden bekroond en vertaald naar het Duits. Naast het schrijven fotografeert hij en maakt collages.

Tjibbe Veldkamp is kinderboekenschrijver. Prentenboeken nemen een belangrijke plaats in binnen zijn oeuvre. In samenwerking met illustratoren zoals Kees de Boer, Wouter Tulp en Philip Hopman schreef hij er ruim dertig. Hij won diverse prijzen, waaronder Zilveren Griffels voor de prentenboeken Agent en Boef en Kom uit die kraan!

Tjibbe Veldkamp

Katja Kreukels

Katja Kreukels is journalist en cultuursocioloog. Voor uit-eenlopende tijdschriften en kranten schreef ze reportages en achtergrond-verhalen over verschillende religies en culturen in Nederland. In 2019 debuteerde ze bij Querido met Mijn vader was priester. De gelijknamige KRO-NCRV-podcast is in 2021 gelanceerd op het NPO-podcastkanaal.
Tijdens zijn studie Bedrijfseconomie begon Ruben met het schrijven van verhalen. Om het vak te leren volgde hij bij Scriptplus de schrijfopleiding Proza voor kinderen.
In 2005 werd zijn eerste boek Onder het donkere water gepubliceerd bij uitgeverij Leopold. De teller van titels staat ondertussen op 25.

Ruben Prins

Mariken Jongman

Mariken Jongman (1965) is jeugdboekenschrijver sinds 2005. Inmiddels heeft ze zo’n 25 titels op haar naam staan, verschenen bij meerdere uitgeverijen, vooral Lemniscaat en Zwijsen. Ze schrijft voor alle leeftijden, van kleuters tot pubers. Sinds 2007 is ze als schrijfdocent verbonden aan Scriptplus.
Anke debuteerde in 1993 met Van huilen krijg je dorst, bij uitgeverij Lemniscaat. Sindsdien heeft ze meer dan honderd boeken geschreven, voor met name de uitgeverijen Lemniscaat, Querido en Zwijsen. Haar laatste boek, Lynn 3.0, kreeg in 2017 de Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

Anke Kranendonk

Milja Praagman

Milja Praagman heeft al meer dan 20 prentenboeken op haar naam. Ze debuteerde met Meneer Po dat meteen goed werd ontvangen door de pers. Sindsdien is ze niet meer te stoppen. Het prentenboek Nog 100 nachtjes slapen werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2013.
Arjan Post (1972) werkt als zelfstandig redacteur voor literaire uitgeverijen. Hij studeerde journalistiek in Tilburg en sociologie in Amsterdam, waarna hij lange tijd voor kranten en weekbladen schreef. Als acquirerend redacteur werkte hij onder meer bij uitgeverij Augustus en Nieuw Amsterdam.

Arjan Post

Wilma Geldof

Wilma Geldof schrijft voor kinderen. Haar boek Vlinder, of het gedroomde leven werd genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury 2008. In 2014 verscheen haar historische roman Elke dag een druppel gif, over een overtuigd NSB-kind. De roman is bekroond met de Thea Beckman-prijs.
Mylo Freeman is een schrijver en illustrator. In Amsterdam doorliep ze de Gerrit Rietveld Academie in de richting illustratie. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Mylo heeft als schrijver/illustrator zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella.

Mylo Freeman

Pascal Boogaert

Pascal Boogaert is copywriter en conceptontwikkelaar sinds 1992. IN 2012 schreef hij het boek ‘Verleiden met dialoog’. Op basis van dit boek geeft Pascal regelmatig cursussen en workshops aan bedrijven en onderwijsinstellingen om jonge copywriters op te leiden en om content managers te trainen.
Inge Schouten is docent Literaire vorming/creatief schrijven en schrijft korte verhalen en romans. Ze debuteerde met de roman Het avondmaal. Daarna verscheen De moeder en het meisje. Haar boek Van kort verhaal naar roman, een nieuwe aanpak van prozaschrijven, kent inmiddels een vierde druk.

Inge Schouten

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte twaalf jaar op een school voor speciaal onderwijs, maar schrijft sinds 2012 fulltime. Jannekes boeken zitten vol humor en fantasie.
Met Superjuffie! en Botje won ze drie keer De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De kikkerbilletjes van de koning werd bekroond met een Vlag en Wimpel.
David Mulder bracht romans uit bij uitgeverij Anthos en hij werkt als sneldichter op festivals en congressen. David begeleidt sinds begin jaren ’00 schrijfcursussen en -workshops. Zijn stijl van lesgeven omschrijft hij als: liefdevol recht door zee.

David Mulder

Valerie Dekker

Valerie Dekker is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en is daarna actief geweest als communicatie-adviseur bij diverse bedrijven. Zij is het eerste aanspreekpunt en doet de coördinatie van de schrijfcursussen en schrijfopleidingen.

Annet Schaap illustreerde meer dan 200 kinderboeken. De Hoe overleef ik?-serie van Francine Oomen maar ook boeken van Jacques Vriens, Paul Biegel, Janneke Schotveld en Astrid Lindgren. Het door haar geschreven en getekende sprookjesachtige Lampje werd in 2018 maar liefst vier keer bekroond: met de Nienke van Hichtumprijs, Woutertje Pieterseprijs, Vlaamse Boekenleeuw en de Gouden Griffel!

Annet Schaap

Angelique van Dam

Angelique begon al jong met schrijven. Als kind schreef ze dagboekjes en schriften vol met verhalen. In 2016 kwam haar eerste kinderboek ‘Joehoe! Ik wil een koe’ uit bij uitgeverij Moon. Sindsdien heeft ze nog eens zeven kinderboeken geschreven. Voor uitgeverij Leopold schreef ze o.a. Het geheim van de wifi en in 2023 kwam haar boek ‘Blauw geeft ongeluk’ uit.

Sandra de Weijze (Haarlem, 1967) volgde de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, richting beeldende vorming. Zij maakte meerdere prentenboeken, waarvan enkele vertaald in Chinees en Frans, schrijft poëzie en beeldgedichten, illustreert en maakt vrij werk. Ook illustreerde ze voor Sesamstraat en maakte een aantal animatiefilmpjes.

Sandra de Weijze

Annemarie de Gee (1987) is schrijver. Ze ontving diverse beurzen van het Nederlands Letterenfonds voor het schrijven van romans. Haar eerste boeken verschenen bij uitgeverij Atlas Contact. Sinds het verschijnen van de roman De winters (2022) is zij als auteur verbonden aan uitgeverij Thomas Rap.
Linda Huijsmans is freelancejournalist, docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht en docent literaire non-fictie en verhalende journalistiek. Ze volgde de opleiding tot Docent Creatief Schrijven bij ScriptPlus en schreef diverse literaire non-fictieboeken.

Enne Koens

Enne Koens schrijft drama, proza en liedjes. Ze verwierf vooral bekendheid met haar jeugdromans Sammie en opa(bekroond met een Vlag en Wimpel), Hotel Bonbien (o.a. genomineerd voor de Vlaamse Boekenleeuw, tweede prijs Vlaamse Kinderjury) en Ik ben Vincent en ik ben niet bang (genomineerd voor de Deutsche Jugendliteraturpreis en de Italiaanse Premio Strega). Van oorsprong is ze toneelschrijfster en schreef o.a. voor theatergroep Ausdauer, ISH, Hoge Fronten, Maas theater en dans en De Toneelmakerij.