top of page

TEAM SCRIPTPLUS

Onze docenten hebben veel onderwijservaring en zijn daarnaast zelf onder andere werkzaam als schrijver, redacteur, tekstschrijver, copywriter of journalist. Maak hieronder kennis met ons team.

MIRJAM OLDENHAVE

Sinds 2001 heeft Mirjam Oldenhave meer dan veertig kinderboeken geschreven. Acht daarvan werden in de afgelopen jaren getipt door de Nederlandse Kinderjury en drie boeken kregen een Vlag en Wimpel. Daarnaast zijn er tot nu toe vier Mees Kees-films gemaakt, die met veel succes weken in de bioscoop draaien.

Mirjam_Oldenhave.jpg
Marco Kunst.jpg

MARCO KUNST

Marco Kunst (Vlissingen, 1966) studeerde filosofie in Utrecht en debuteerde in 1999 met de verhalenbundel De genietmachine. Daarna schreef hij vooral jeugd- en kinderboeken in veel verschillende genres. Meerdere boeken werden bekroond en vertaald naar het Duits. Naast het schrijven fotografeert hij en maakt collages. 

TJIBBE VELDKAMP

Tjibbe Veldkamp is kinderboekenschrijver. Prentenboeken nemen een belangrijke plaats in binnen zijn oeuvre. In samenwerking met illustratoren zoals Kees de Boer, Wouter Tulp en Philip Hopman schreef hij er ruim dertig. Hij won diverse prijzen, waaronder Zilveren Griffels voor de prentenboeken Agent en Boef en Kom uit die kraan!

Tjibbe Veldkamp.jpg
Katja Kreukels.jpg

KATJA KREUKELS

Katja Kreukels is journalist en cultuursocioloog. Voor uit-eenlopende tijdschriften en kranten schreef ze reportages en achtergrond-verhalen over verschillende religies en culturen in Nederland. In 2019 debuteerde ze bij Querido met Mijn vader was priester. De gelijknamige KRO-NCRV-podcast is in 2021 gelanceerd op het NPO-podcastkanaal.

RUBEN PRINS

Tijdens zijn studie Bedrijfseconomie begon Ruben met het schrijven van verhalen. Om het vak te leren volgde hij bij Scriptplus de schrijfopleiding Proza voor kinderen.

In 2005 werd zijn eerste boek Onder het donkere water gepubliceerd bij uitgeverij Leopold. De teller van titels staat ondertussen op 25.

Ruben Prins2.jpg
IMG_2024.JPG

MARIKEN JONGMAN

Mariken Jongman (1965) is jeugdboekenschrijver sinds 2005. Inmiddels heeft ze zo’n 25 titels op haar naam staan, verschenen bij meerdere uitgeverijen, vooral Lemniscaat en Zwijsen. Ze schrijft voor alle leeftijden, van kleuters tot pubers. Sinds 2007 is ze als schrijfdocent verbonden aan Scriptplus.

ANKE KRANENDONK

Anke debuteerde in 1993 met Van huilen krijg je dorst, bij uitgeverij Lemniscaat. Sindsdien heeft ze meer dan honderd boeken geschreven, voor met name de uitgeverijen Lemniscaat, Querido en Zwijsen. Haar laatste boek, Lynn 3.0, kreeg in 2017 de Vlag en Wimpel van de Griffeljury. 

Anke-Kranendonk2.jpg
Milja Praagman_edited.jpg

MILJA PRAAGMAN

Milja Praagman heeft al meer dan 20 prentenboeken op haar naam. Ze debuteerde met Meneer Po dat meteen goed werd ontvangen door de pers. Sindsdien is ze niet meer te stoppen. Het prentenboek Nog 100 nachtjes slapen werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2013. 

ARJAN POST

Arjan Post (1972) werkt als zelfstandig redacteur voor literaire uitgeverijen. Hij studeerde journalistiek in Tilburg en sociologie in Amsterdam, waarna hij lange tijd voor kranten en weekbladen schreef. Als acquirerend redacteur werkte hij onder meer bij uitgeverij Augustus en Nieuw Amsterdam. 

Arjan Post.jpg
Wilma Geldof.jpg

WILMA GELDOF

Wilma Geldof schrijft voor kinderen. Haar boek Vlinder, of het gedroomde leven werd genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury 2008. In 2014 verscheen haar historische roman Elke dag een druppel gif, over een overtuigd NSB-kind. De roman is bekroond met de Thea Beckman-prijs. 

MYLO FREEMAN

Mylo Freeman is een schrijver en illustrator. In Amsterdam doorliep ze de Gerrit Rietveld Academie in de richting illustratie. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Mylo heeft als schrijver/illustrator zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. 

Mylo Freeman.jpg
profielfoto2021_edited.jpg

PASCAL BOOGAERT

Pascal Boogaert is copywriter en conceptontwikkelaar sinds 1992. IN 2012 schreef hij het boek 'Verleiden met dialoog'. Op basis van dit boek geeft Pascal regelmatig cursussen en workshops aan bedrijven en onderwijsinstellingen om jonge copywriters op te leiden en om content managers te trainen.

INGE SCHOUTEN

Inge Schouten is docent Literaire vorming/creatief schrijven en schrijft korte verhalen en romans. Ze debuteerde met de roman Het avondmaal. Daarna verscheen De moeder en het meisje. Haar boek Van kort verhaal naar roman, een nieuwe aanpak van prozaschrijven, kent inmiddels een vierde druk.

_DSC0668_edited_edited.jpg
Janneke_Schotveld,_schrijfster.jpg

JANNEKE SCHOTVELD

Janneke Schotveld werkte twaalf jaar op een school voor speciaal onderwijs, maar schrijft sinds 2012 fulltime. Jannekes boeken zitten vol humor en fantasie. 

Met Superjuffie! en Botje won ze drie keer De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De kikkerbilletjes van de koning werd bekroond met een Vlag en Wimpel. 

DAVID MULDER

David Mulder bracht romans uit bij uitgeverij Anthos en hij werkt als sneldichter op festivals en congressen. David begeleidt sinds begin jaren ’00 schrijfcursussen en -workshops. Zijn stijl van lesgeven omschrijft hij als: liefdevol recht door zee.

foto-14_edited.jpg
Valerie Dekker.jpg

VALERIE DEKKER

Valerie Dekker is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en is daarna actief geweest als communicatie-adviseur bij diverse bedrijven. Zij is het gezicht van Scriptplus; het eerste aanspreekpunt en ze doet de coördinatie van de schrijfcursussen en schrijfopleidingen.

DSC_8800a.tiff
Quita Hendrison.jpg

QUITA HENDRISON

Het werk van de copywriter vraagt creativiteit, vakmanschap en schrijfervaring. Quita Hendrison scherpte die bouwstenen aan bij organisaties als KLM, ABN Amro, Randstad en Achmea, en bij verschillende overheidsinstanties en organisaties in de culturele sector. Daar houdt ze zich bezig met het complete contenttraject: van concept tot en met publicatie. Op papier, digitaal en op video.

SANDRA DE WEIJZE

Sandra de Weijze (Haarlem, 1967) volgde de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, richting beeldende vorming.  Zij maakte meerdere prentenboeken, waarvan enkele vertaald in Chinees en Frans,  schrijft poëzie en beeldgedichten, illustreert en maakt vrij werk. Ook illustreerde ze voor Sesamstraat en maakte een aantal animatiefilmpjes.

foto-sdeweijze_edited_edited.jpg
Annemarie de Gee.jpg

ANNEMARIE DE GEE

FD Linda Huijsmans-2019-zww (1).jpg
mooie foto_3414.jpg

ENNE KOENS

Enne Koens schrijft drama, proza en liedjes. Ze verwierf vooral bekendheid met haar jeugdromans Sammie en opa(bekroond met een Vlag en Wimpel), Hotel Bonbien (o.a. genomineerd voor de Vlaamse Boekenleeuw, tweede prijs Vlaamse Kinderjury) en Ik ben Vincent en ik ben niet bang (genomineerd voor de Deutsche Jugendliteraturpreis en de Italiaanse Premio Strega). Van oorsprong is ze toneelschrijfster en schreef o.a. voor theatergroep Ausdauer, ISH, Hoge Fronten, Maas theater en dans en De Toneelmakerij.

bottom of page