Cursus Prentenboek Schrijven – Verdieping

Ken je de ijzeren wetten van een prentenverhaal maar wil je jezelf verder verdiepen als prentenboekschrijver? In de verdiepingsmodule ga je je verder specialiseren.

4 zaterdagen van 10:00u – 13:00u

6 – 10 deelnemers

Amsterdam

Start cursus: 21 september 2024

Voor wie?

De cursus is voor diegene die de basismodule hebben afgerond of voor schrijvers die elders relevante schrijfervaring hebben opgedaan.

Docent: Sandra de Weijze

“In mijn taal, tekening, poëzie, workshop en les staat plezier voorop. Stapelen, spelen, stoeien (worstelen…), schaven met woorden en beelden, om de creatieve motor een zwieperd te geven tot aan de verwondering van wat dan vervolgens uit de creatieve pen tevoorschijn komt.”

Saskia Koning

“Leuke vrolijke geinteresseerde docent die op een positieve manier feedback geeft en kijkt waar er behoefte aan is gedurende de les en hierop inspeelt.”

Oud-cursist Saskia Koning over de Cursus Prentenboek Schrijven

Josephine Schenk

“Sandra maakte de lessen heel leuk en leerzaam. Haar enthousiasme en kennis wil ze graag overbrengen en ze doet dit heel mooi door iedereen en het verhaal wat ze meebrengen in hun waarde te laten en te stimuleren.”

Oud-cursist Josephine Schenk over de Cursus Prentenboek Schrijven

Renate Siepel

“Ik vond het leuk om thuis verhalen te maken. Door de cursus te doen werd ik daarin gestimuleerd. Daarnaast vond ik de cursus goed georganiseerd.”

Oud-cursist Renate Siepel over de Cursus Prentenboek Schrijven

Inhoud van de cursus

In deze specialisatie zal je niet alleen je eigen stijl ontwikkelen, maar ook inzicht krijgen in de unieke bijdrage die jij als prentenboekschrijver kunt leveren.

Er ontstaan gesprekken over vormkeuzes, over een eigen stijl, over de beperkingen die de doelgroep soms oplegt en over de visie die je kunt ontwikkelen op je eigen werk. Wat wil jij als prentenboekschrijver overbrengen? Wat zijn de belangrijkste thema’s die je wilt verkennen? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

In de verdiepingsmodule krijg je inzicht in je eigen sterke en zwakke kanten t.a.v. stijl, structuur en verteltechnieken zodat je jouw prentenverhaal kunt aanscherpen en afronden. Tegelijkertijd leer je een nieuwe manier van werken waarmee je een aanzet creëert voor volgende verhalen. Je vult jouw gereedschapskist aan met nieuwe schrijftechnieken zodat je ook toekomstige vondsten in een prentenverhaal kunt vastleggen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Toon en vormkeuzes, uit je comfortzone komen
 • De vonk en het unieke van een verhaal
 • Intentie, inspiratie en het benutten van je bronnen
 • Schaven, schrappen en herschrijven manuscript

Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor deze cursus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.

Check bij de Belastingdienst of je belastingadviseur de mogelijkheden om activiteiten fiscaal aftrekbaar te maken als beroepskosten.

Scriptplus is een geregistreerde CRKBO instelling en voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen en gedragscodes voor kort beroepsonderwijs

Lesdagen

Dag & Tijd: Zaterdag 10:00-13:00 uur

Lesdagen 2024

 • 21 september
 • 5 oktober
 • 16 november
 • 14 december

Lesdagen 2025

 • 11 januari (reservedatum)

Praktische Informatie

​​Locatie Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops 4

​​​Studietijd 3-4 uur per twee weken ​

Aantal deelnemers 6-10

​Lesgeld (vrijgesteld van btw) € 395,00

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving € 100,00​

Docent Sandra de Weijze

Verdieping

Prentenboek Schrijven

 • 4 zaterdagen van 10:00u – 13:00u
 • 6-10 deelnemers
 • in Amsterdam
 • Start cursus: 21 september 2024

Lesgeld € 395,00