Kinderboek Schrijven – Topklas

Je hebt je schrijversgereedschapskist gevuld met de basistheorie en je hebt je verdiept in je eigen schrijfstijl. Je hebt geëxperimenteerd met verschillende verhaalideeën maar nu wil je meters maken. Dan is de Topklas iets voor jou.  

 

 

4 zaterdagen van 13:30u-16:30 uur

6 – 8 deelnemers

Amsterdam

Start cursus: 14 september 2024

Voor wie?

De schrijfcursus staat open voor diegenen die de basismodule en de verdiepingsmodule van de cursus kinderboek schrijven hebben gevolgd bij Scriptplus of elders relevante schrijfervaring hebben opgedaan. 

Zij die elders een vergelijkbaar niveau hebben behaald, wordt gevraagd een schrijf-cv en en een fragment proza voor kinderen in te leveren voordat zij worden toegelaten. 

 

Docent: Angelique van Dam

Angelique begon al jong met schrijven. Als kind schreef ze dagboekjes en schriften vol met verhalen. In 2016 kwam haar eerste kinderboek ‘Joehoe! Ik wil een koe’ uit bij uitgeverij Moon. Sindsdien heeft ze nog eens zeven kinderboeken geschreven. Voor uitgeverij Leopold schreef ze o.a. Het geheim van de wifi en in 2023 kwam haar boek ‘Blauw geeft ongeluk’ uit.

Eveline Baar

“Mirjam is een fijne docent. Ze is betrokken, altijd positief en geeft opbouwende feedback. Met haar enorme vakkennis weet ze altijd aansprekende voorbeelden te geven over de theorie. Heerlijk om het vak te leren van een ervaren schrijver.”

​Oud-cursist Eveline Baar over de Cursus Kinderboek Schrijven

Liesbeth Rood

“Ik vond de huiswerkopdrachten erg leuk en afwisselend, en ook goed aangepast op de groep.”

Oud-cursist Liesbeth Rood over de Cursus Kinderboek Schrijven

Anne-Marie Gooren

“Ik vond de cursus geweldig. Echt heel erg leuk om te doen. Ik vond het een feestje.”

Oud-cursist Anne-Marie Gooren over de Cursus Kinderboek Schrijven

Inhoud van de cursus

De Kinderboek schrijven – Topklas bestaat uit vier bijeenkomsten waarin wordt geschreven aan een langer verhaal/manuscript onder leiding van een ervaren kinderboekenschrijver. In de Topklas krijg je waardevolle input van de docent en mede-cursisten om jouw verhaal verder aan te scherpen.

Voorafgaand aan iedere les levert de cursist een nieuw stuk tekst van een langer verhaal in. Je krijgt steeds feedback op je tekst van de docent en van 1 (wisselende) hoofdlezer. 

Per bijeenkomst staat er 1 thema centraal waarop de ingeleverde tekst wordt beoordeeld:

 • De opening
 • Drang tot doorlezen
 • Dilemma
 • Het slot

Het geleerde over deze thema’s vormen een blauwdruk die je op elke alinea, hoofdstuk en op het gehele manuscript kunt toepassen.

 

Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor deze cursus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.

Check bij de Belastingdienst of je belastingadviseur de mogelijkheden om activiteiten fiscaal aftrekbaar te maken als beroepskosten.

Scriptplus is een geregistreerde CRKBO instelling en voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen en gedragscodes voor kort beroepsonderwijs

Lesdagen

Dag & Tijd: Zaterdag 13:30-16:30 uur

Lesdagen 2024

 • 14 september
 • 19 oktober
 • 16 november
 • 14 december
 • 18 januari (reservedatum)

 

Praktische Informatie

​​Locatie Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops 4

Studietijd Tijd voor huiswerkopdrachten en cursisten lezen elkaars huiswerkopdracht en geven daarop feedback

4x lessen  (huiswerk tot 2000 woorden voor de volgende les)

Aantal deelnemers 6-8

​Lesgeld (vrijgesteld van btw) € 445,00

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving € 100,00​

Docent Angelique van Dam

Topklas

Kinderboek Schrijven

 • 4 zaterdagen van 13:30u-16:30u
 • 6-8 deelnemers
 • in Amsterdam
 • Start cursus: 14 september 2024

Lesgeld € 445,00