top of page
Homepagina nieuw_edited.jpg

MASTERCLASS
KINDERBOEK MANUSCRIPT

OVER DE MASTERCLASS

Heb je een schitterend verhaalidee liggen en lukt het maar niet er tijd voor te maken, of heb je al een paar hoofdstukken geschreven van een kinderverhaal maar loop je vast?

In deze Manuscript Masterclass nemen we je in twee zondagen (5 nov en 3 dec) mee door het gehele proces van het schrijven van een manuscript: van plot ontwerpen en personages maken, tot inspiratie organiseren en het op papier krijgen van jouw verhaal.

Boeken schrijven is het mooiste wat er is, maar op heel veel vlakken een uitdaging. Niet alleen technisch, maar ook qua volharding en het vertalen van kritiek naar iets waar je iets mee kunt.

Onder leiding van kinderboekenschrijver Enne Koens leer je meters maken op papier en je inhoud opbouwen. Er is alle ruimte om vragen te stellen over jouw manuscript. Naast het praten over je idee en tekst zal je tijdens de schrijfdagen vooral veel aan het werk gezet worden om dingen uit te proberen en te oefenen.

Voor les 1 lever je een opzet en scène aan en voor les 2 nieuwe tekst. Op allebei krijg je feedback van zowel de docent als je mede-cursisten, zodat je na de Masterclass geïnspireerd verder kunt.

 

Kom naar deze actieve manuscriptdagen voor nieuwe ideeën en handvaten om nog lang op door te kunnen!
 

Locatie

Sint Antoniesbreestraat 69, Amsterdam

Aantal schrijfdagen

2

Aantal deelnemers

8-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 395,00

Docent

Enne Koens

DAG & TIJD

Zondag

10.00.-13.00 uur en 13.30-16.30 uur

LESDAGEN 2023

  • 5 november

  • 3 december

 

VOOR WIE?

De Masterclass staat open voor iedereen met enige schrijfervaring en een idee voor een kinderverhaal. Het is prettig als er al enige schrijfervaring is opgedaan zodat iedereen het maximale uit deze Masterclass kan halen.

Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor deze cursus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.

 

Check bij de Belastingdienst of je belastingadviseur de mogelijkheden om activiteiten fiscaal aftrekbaar te maken als beroepskosten.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan 

de Masterclass?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

mooie foto_3414.jpg

DOCENT 

Enne Koens

"‘Waar of niet waar is voor hele saaie mensen."

ERVARINGEN

Anne-Marie Gooren 
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

Ik vond de cursus geweldig! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen. Ik vond het echt een feestje."

Eveline Baar
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

"De docent was betrokken, altijd positief en gaf opbouwende feedback. Heerlijk om het vak te leren van een zo ervaren schrijver!"

Liesbeth Rood
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

 “Ik vond de huiswerkopdrachten erg leuk en afwisselend en ook goed aangepast op de groep."

VEELGESTELDE VRAGEN

Welk niveau moet ik hebben om aan een cursus mee te kunnen doen?

Scriptplus gaat ervan uit dat schrijven te leren is. Talent bepaalt de snelheid waarmee je het ambacht leert. Onze cursussen zijn dan ook in principe geschikt voor je als je de Nederlandse taal goed beheerst en zin hebt om te schrijven. Alleen voor de Topklassen dien je al voldoende schrijfervaring te hebben. Neem in dat geval contact met ons op om te overleggen of de Topklas geschikt voor je is.

Wanneer is mijn inschrijving voor de cursus definitief?

Je staat voor de cursus ingeschreven zodra wij het volledige lesgeld hebben ontvangen. Na ontvangst van je inschrijving en aanbetaling via de website ontvang je per e-mail een factuur, die je kunt voldoen met een bankoverschrijving.

Kan de factuur gericht worden aan een organisatie of eigen bedrijf?

Wij kunnen de factuur richten aan een bedrijf of organisatie. Graag vragen we je dan ons na inschrijving te mailen met de juiste tenaamstelling voor de factuur.  Ook dan geldt nog steeds dat je pas bent ingeschreven op het moment dat de factuur is voldaan. Als je niet zeker weet of je factuur op tijd betaald zal worden, raden we aan de factuur in eerste instantie zelf te voldoen. Zodra de factuur is overgemaakt door jouw bedrijf/organisatie, storten we de eerste betaling naar jou terug.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding.

Kan ik gebruik maken van een Leven Lang Leren Krediet?

Je kunt geen gebruik maken van een Leven lang leren krediet. Daarvoor moet je als organisatie geregistreerd zijn bij het CROHO = Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, maar dat zijn wij niet.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen

aan de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

RECENT VERSCHENEN OP

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page