Stocksy_txp94a1500fv6l200_Medium_1736344

Manuscriptbeoordeling

Scriptplus verzorgt al sinds 1986 manuscriptbeoordeling. We zijn daarmee de oudste aanbieder in Nederland van deze dienstverlening. Veel schrijvers wisten dankzij onze adviezen de hoge drempel van uitgeverijen te passeren.

Waarom manuscriptbeoordeling?

Een goede tekst is niet standaard een publiceerbare tekst. Waar moet je aan voldoen om jouw stuk gepubliceerd te krijgen? Hoe vertaal je jouw kennis naar een lekker leesbare tekst? De professionals van Scriptplus geven antwoord. Gerenommeerde beoordelaars duiken in jouw manuscript en geven feedback die hout snijdt. Op basis van de manuscriptbeoordeling kun jij weer door met je tekst, op weg naar publicatie.

Literaire manuscripten

Je tekst is af, klaar voor publicatie. Maar is dat wel zo? Voordat je naar de uitgeverij stapt raden wij aan om te kiezen voor manuscriptbeoordeling. Dit verhoogt de kans aanzienlijk dat jouw manuscript door een gerenommeerde uitgeverij wordt gepubliceerd. En dus niet snel in de prullenbak belandt of retour wordt gezonden met de mededeling dat het manuscript helaas niet in het fonds van de uitgeverij past. Diverse schrijvers die hun manuscript hebben laten beoordelen door Scriptplus publiceren intussen hun eigen boeken.

Non-fictie

Het schrijven van een non-fictie boek is geen sinecure. Als schrijver kun je veel verstand hebben van een onderwerp, maar hoe geef je vorm aan de inhoud? Wat is een logische opbouw? Hoe doseer je alle informatie verspreid over de pagina’s? En hoe zorg je ervoor dat jouw conclusie voortvloeit uit de voorgaande hoofdstukken? Kies voor manuscriptbeoordeling en een professionele beoordelaar kijkt naar jouw tekst. Je krijgt tips en adviezen om het manuscript te verbeteren tot een lezenswaardig boek. 

Manuscriptbeoordeling: quickscan en leesrapport

Bij Scriptplus kies je uit twee vormen van manuscriptbeoordeling: de quickscan (€250,- excl. btw) of een volledig leesrapport (€495,- excl. btw). Twijfel je over de beste aanpak, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Quickscan

Een quickscan is een globale beoordeling, waarbij een beperkt gedeelte van het manuscript grondig wordt gelezen (tien pagina’s). De selectie van de pagina's dient te worden gemaakt door de opdrachtgever. Het commentaar van de beoordelaar beslaat 1 pagina. Het resultaat van een quickscan is een advies om door te schrijven of opnieuw te beginnen, met redenen omkleed. Als het manuscript niet publicabel is, wordt dat ook duidelijk gemaakt.

Volledig leesrapport

Een manuscript valt altijd te verbeteren, ook al denkt de schrijver misschien dat het niet beter kan. Een professionele beoordelaar leest het manuscript van max. 40.000 woorden. Vervolgens schrijft hij of zij een leesrapport van zo’n vier pagina’s. Bij een manuscript boven de 40.000 woorden, ontvangt u een offerte op maat. 

Disclaimer

Een manuscriptbeoordeling van Scriptplus is altijd raadgevend. Bij zowel de quickscan als het leesrapport ontvang je een eerlijke beoordeling van jouw manuscript. Daarbij geven onze redacteuren doorgaans ook een advies uit over het al dan niet voortzetten van jouw manuscript. Dit is een advies en zeker niet bindend. Het is aan de aanvrager van de manuscriptbeoordeling wat hij of zij met het manuscript doet.