Coaching

Scriptplus verzorgt op aanvraag individuele coachingstrajecten. Dit is maatwerk in optima forma. Toegesneden op de vraag van de klant wordt er op het vlak van schrijfvaardigheid een programma ontwikkeld. Duur en frequentie worden in overleg vastgesteld.

Coaching – zakelijk

Iedereen kan zijn of haar schrijfvaardigheid verbeteren. Dat geldt bijvoorbeeld voor professionals die in hun werk veel schrijven. Ze kunnen behoefte hebben om zich te bekwamen in nieuwe genres. Ook komt het voor dat werknemers binnen hetzelfde bedrijf een andere baan krijgen waarin schrijven belangrijk is. Een opfriscursus is dan handig.

Coaching kan zich richten op spelling en stijl. Of op het schrijven van rapporten. Of op notuleren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de praktijk. Elke vraag op het vlak van schrijfvaardigheid nemen wij in behandeling, om er een passende aanpak voor te bedenken.

Onze coaches hebben veel ervaring met het begeleiden van beroepskrachten die hun vaardigheid in schrijven willen verbeteren.

Tarief: €95,- per uur (excl. 21% btw)

 

Coaching – literair

Schrijvers die de voorkeur geven aan individuele begeleiding boven het volgen van een van onze cursussen of opleidingen kunnen een coachingstraject aanvragen. Dat kan wanneer er sprake is van een manuscript in ruwe vorm.

De coach neemt, samen met de schrijver, stap voor stap het manuscript door. Daarbij wordt zowel kritisch gekeken naar de structuur (plot, spanningsboog, enzovoort) als naar afzonderlijke aspecten (gebruik van ruimte en tijd, personages, enzovoort). Het streven is dat de coaching uitmondt in een publicabel manuscript. Vaak weet iemand die door ons is gecoacht een uitgever te vinden. Aan de andere kant is het niet zo dat wij dit op voorhand garanderen. Het hangt mede af van de kwaliteit van het bij ons ingediende manuscript. In sommige gevallen wordt iemand geadviseerd om eerst meer over verteltechnieken te leren in een van onze cursussen of opleidingen.

Tarief: €70,- per uur (excl. 21% btw)

Zit je in de WW,de Wajong of de WIA en wil je van schrijven je beroep maken? Informeer naar de mogelijkheden om cursussen en coaching vergoedt te krijgen via het UWV. 

Neem contact met ons op