Verdiepingscursus Scenario schrijven

Wil jij filmscenario’s leren maken? Ben jij van mening een betere toneeltekst te kunnen schrijven dan Maria Goos? Heb je de cursus Scenario schrijven van Scriptplus afgerond en ben je op zoek naar meer diepgang in je tekst? Dan biedt de Verdiepingscursus Scenario schrijven uitkomst. Je zet de eerste stappen op weg naar het schrijven van een professioneel scenario.

Inhoudsopgave

Scenario schrijven 2.0

Bij deze vervolgcursus gaan we dieper in op de ambacht van verhalen vertellen. Welke genres bestaan er en hoe gebruik je die? Zijn tekst en handeling complementair aan elkaar? Zeggen je dialogen voldoende en biedt jouw scenario voldoende spanning voor de toeschouwer? De Verdiepingscursus scenario schrijven gaat dieper in op de onderwerpen waar je al kennis mee hebt gemaakt in de basiscursus.

Inspiratie

Je gaat tijdens deze cursus een toneel- of filmscript schrijven. Tijdens de eerste lessen staat één door de docent geselecteerd repertoirestuk centraal. We laten ons door dit stuk inspireren en analyseren de betreffende toneeltekst: welke thema’s worden aangesneden? Hoe ontwikkelen de personages zich? Wat zegt het stuk over onze tijd?

Uitwerking van je scenario

Je laat je inspireren door dit bomvolle toneelstuk en maakt op basis daarvan je eigen verhaal. Wie ben jij als schrijver? Met welke thema’s wil jij aan de slag? Er wordt in deze Verdiepingscursus scenario schrijven grote zelfstandigheid van je gevraagd. De docent zal een meer coachende rol op zich nemen om je zo goed mogelijk te begeleiden bij je eigen maakproces. Tijdens de cursus zullen diverse mensen uit het professionele circuit aanschuiven om te vertellen over hun vak. Denk daarbij aan een acteur, regisseur, cameraman/vrouw, lichtontwerper of decorontwerper.

De cursus biedt ruimschoots gelegenheid zelf ingebracht materiaal uit te werken en daagt uit om de lat niet te laag te leggen. (Cursist Verdiepingscursus Scenario schrijven)

Leerdoelen Verdiepingscursus Scenario schrijven

Na de cursus heb je het volgende bereikt:

  • Je hebt geleerd wat jou als schrijver inspireert.
  • Je heb je ‘makerschap’ ontwikkeld.
  • Je hebt je lees- en schrijfvaardigheid verbeterd.
  • Je hebt een oorspronkelijke schrijfstijl ontwikkeld.
  • Je hebt zicht gekregen op wat andere disciplines in het film- en theatervak inhouden.
  • Je laat je inspireren door verschillende soorten bronnen en verhalen.
  • Je kunt een goede balans vinden tussen vorm en inhoud.
  • Je schrijft vakkundige, goed opgebouwde dialogen.
  • Je hebt gevoel voor abstractie en symboliek ontwikkeld.
  • Je bent in staat een werkbaar, ‘open of gesloten dramaturgisch’ script schrijven.

Meld je aan