Module Spanning

Spanning opbouwen en vasthouden is een onmisbare vaardigheid voor wie een kinder- of jeugdverhaal schrijft. Niet alleen bij een uitgesproken spannend verhaal, maar ook bij andere thema's is altijd sprake van een bepaalde spanning die ervoor zorgt dat de jeugdige lezer geboeid blijft. Maar hoe bereik je dat? Hoe verwerk je spanning op een subtiele manier in je verhaal? Je leert het bij de module Spanning!

Inhoudsopgave

Voor wie?

De module Spanning is bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in het schrijven van kinder- of jeugdverhalen.

Je kunt deze module doen als vervolg op de basiscursus Proza voor kinderen. Ook als je elders een soortgelijke cursus hebt gevolgd, ben je van harte welkom.

Opzet

Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten van drie uur. Hierin maak je kennis met verschillende technieken voor het opbouwen en vasthouden van spanning in je verhaal. Je gaat ook meteen aan de slag met oefeningen en krijgt tips om hier buiten de bijeenkomsten zelf mee verder te gaan.

Een greep uit het programma

Tijdens de module Spanning komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Spanning voor jouw doelgroep
  • Spanning doseren
  • Beschrijven of weglaten?
  • Stijl als middel om spanning op te roepen
  • Versnelling en vertraging inzetten

Wat kun je na deze module?

Na afloop weet je de juiste vorm van spanning te vinden voor jouw type verhaal. Je kunt verschillende technieken inzetten om spanning te bereiken en vast te houden. 

Vervolg

Naast Spanning kun je bij Scriptplus ook de modules Dialogen schrijven, Schrijven en schrappen en Feedbacksessies volgen. Aan welke vaardigheid wil jij nog verder werken? Neem voor advies gerust contact met ons op!

door slim gebruik van toon, versnelling, vertraging.

Meld je aan