Module Dialogen schrijven

Dialogen kunnen je verhaal maken of breken. Voor veel lezers is een goedlopende, levensechte dialoog cruciaal voor de leeservaring. Maar hoe pak je dat aan? Hoe  geef je zo natuurlijk mogelijk een gesprek weer? En hoe zorg je dat de dialoog ook nog eens verdieping geeft aan je verhaal en personages? Ga aan de slag met deze belangrijke vaardigheid tijdens de module Dialogen schrijven.

Inhoudsopgave

Voor wie?

Dialogen schrijven is voor iedereen die bezig is met het schrijven van een verhaal, en die zichzelf wil verbeteren op het vlak van dialogen schrijven.

Je kunt deze module doen als vervolg op de basiscursus Verhalend proza of Proza voor kinderen. Ook als je elders een soortgelijke cursus hebt gevolgd, ben je van harte welkom.

Opzet

Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten, waarin je technieken aanleert én actief oefent met het schrijven, herschrijven en stileren van dialogen.

Een greep uit het programma

Tijdens de module Dialogen schrijven komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Dialoog inzetten in je verhaal
  • Stijl en woordkeus
  • Zinsbouw in dialogen
  • Regie: beurtwisseling weergeven

Wat kun je na deze module?

Na afloop weet je hoe je de vuistregels voor een natuurlijke dialoog toepast. Je weet ook je dialoog kunt inzetten voor bijvoorbeeld spanning en personageontwikkeling.

Vervolg

Naast Dialogen schrijven kun je bij Scriptplus ook de modules Schrijven en schrappen, Spanning en Feedbacksessies volgen. Aan welke vaardigheid wil jij nog verder werken? Neem voor advies gerust contact met ons op!

Meld je aan