Feedbacksessies

Heb je je manuscript af of bijna af, en sta je voor die belangrijke laatste fase? Als je deel uitmaakt van een vaste schrijfgroep ontvang je doorlopend waardevolle feedback op je verhaal, én leer je extra kritisch naar je eigen werk kijken. Een onmisbare vaardigheid tijdens het afronden van je manuscript!

Inhoudsopgave

Voor wie?

De feedbacksessies zijn bedoeld voor schrijvers die al ver zijn in het schrijfproces. Je hebt je manuscript af of bijna af en wilt graag dat het grondig gelezen wordt voor je het definitief maakt.

Je kunt deze module doen als je de meerjarige opleiding Verhalend proza of Proza voor kinderen hebt gedaan, of een vergelijkbare schrijfopleiding. Heb je dat niet, dan beoordelen wij graag aan de hand van een paar pagina's uit je manuscript en een synopsis of je klaar bent voor de feedbacksessies. 

Opzet

Samen met een vast groepje neem je deel aan een serie van vier feedbacksessies. Je bespreekt je schrijfwerk klassikaal en soms in teams. Na elke sessies volgt een pauze van twee of drie weken, waarin je met de ontvangen feedback aan de slag kunt. Veel schrijvers ervaren zo'n schrijfgroep als een stok achter de deur om ook zelfstandig te blijven schrijven.

Peer feedback

Feedback op elkaars schrijfwerk staat centraal. Door de vele verschillende lezers en invalshoeken zie je je eigen werk weer met heel andere ogen en ben je in staat het heel gericht te verbeteren. De docent begeleidt dit proces en traint je in het kritisch lezen: een onmisbare vaardigheid voor het verbeteren van je eigen verhaal en toekomstige verhalen. Elke deelnemer ontvangt ook feedback van de docent op een zelfgekozen deel van zijn verhaal, waar mogelijk met advies voor het aanpakken van zijn/haar individuele aandachtspunten.

Wil je dat jouw gehele manuscript door een docent of redacteur wordt gelezen, overweeg dan een volledig leesrapport.

Wat kun je na deze module?

Na afloop van de feedbacksessies heb je een heel duidelijk beeld van de sterke punten en de aandachtspunten in jouw manuscript. Je hebt tussen de sessies grote delen kunnen herschrijven en weet wat je eventueel nog te doen staat voor je met je manuscript naar een uitgever stapt.

Vervolg

Na de feedbacksessies en het verwerken van alle feedback die je hier gekregen hebt, is jouw manuscript misschien wel klaar om in te sturen naar een uitgever. Ook kan het zo zijn dat de docent adviseert om eerst een bepaalde vaardigheid nog verder te verdiepen. Bij Scriptplus kun je bijvoorbeeld de modules Schrijven en schrappen, Dialogen schrijven en Spanning volgen. Voor advies kun je ook altijd tussentijds contact opnemen. 

Meld je aan