Cursus Prentenboek schrijven

Je wilt een prentenboek maken, maar waar moet dat eigenlijk aan voldoen? Een prentenboek moet altijd, zelfs voor de allerkleinste lezers, voldoen aan de ijzeren wetten van het spannende verhaal. En als het verhaal er eenmaal is, gaat het om de formulering: spannend en prikkelend, maar ook begrijpelijk en goed voor te lezen. Wat beschrijf je en wat laat je aan de illustratie over? Hoe werk je samen met de illustrator? Leer het in de cursus Prentenboek maken.

Inhoudsopgave

Opbouw cursus Prentenboek schrijven

De cursus Prentenboek start met het lezen van gepubliceerde prentenboeken. Je doet inspiratie op en bedenkt meerdere ideeën voor jouw eigen prentenboektekst. Deze ideeën werk je globaal uit zodat je het beste idee kunt selecteren. Vervolgens ga je de ruwe versie van jouw prentenboek schrijven. Een eerste versie, een tweede versie, net zo lang totdat je de perfecte prentenboektekst in handen hebt.

Feedback

De cursus Prentenboek maken is een praktische cursus, waarbij je veel gaat schrijven. Je legt je teksten voor aan de docent en aan medecursisten en ontvangt feedback waar je mee verder kunt. Jouw prentenboek maken gaat hierdoor nog sneller. Uit ervaring weten we dat de combinatie van veel schrijven en feedback leidt tot de beste resultaten op schrijfvlak.

Enige theorie

De cursus Prentenboek maken is praktisch van aard, maar de theorie zal niet vergeten woorden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het publiek van de prentenboekenschrijver
  • de visuele potentie van een prentenboektekst
  • de opbouw van het verhaal
  • originaliteit 
  • humor
  • spanning
  • ontroering
  • stijl

Wat heb je na afloop van de cursus bereikt?

Na afloop van de cursus heb je de tekst voor jouw prentenboek geschreven.

Voor wie?

Voor de cursus Prentenboek schrijven is geen specifieke voorkennis nodig. Wel is de cursus bedoeld voor schrijvers met concrete plannen voor het schrijven van een prentenboek. Weet je niet of deze cursus het juiste niveau is voor jou? Neem dan contact op met info@scriptplus.nl.

Meld je aan