Cursus Naar een roman

Je hebt ervaring opgedaan met stijl, verhaalopbouw en karakters bouwen. Het moment is daar, je bent toe aan de lange baan: een novelle of roman van substantiële omvang. Maar hoe pak je dit aan? Hoe ga je een roman schrijven en op welke manier houd je het ook vol? Dat leer je in de cursus Naar een roman.

Inhoudsopgave

Roman schrijven, wat zijn de obstakels?

Veel schrijvers komen best een eind met hun verhaal, maar om er daadwerkelijk een roman van te maken is in de praktijk toch lastig. Bekende obstakels bij het schrijven van een roman zijn: hoe houd ik het voor mezelf spannend? Hoe bouw je de spanning op en net zo belangrijk, hoe hou je de spanning vast? Op welke manier kun je spelen met ritme van korte en lange verhaallijnen? De cursus Naar een roman geeft de antwoorden.

Werk aan je eigen manuscript

In de cursus Naar een roman werk je parallel aan een eigen manuscript. Je wordt daarbij gecoacht door de docent en gestimuleerd door andere deelnemers. Deze werkwijze zorgt ervoor dat je voortdurend verfrissende ideeën krijgt en feedback waar je echt mee verder kunt. Het schrijven van een roman is een intensieve bezigheid en dan is het goed om regelmatig opbouwende kritiek te ontvangen om je verhaal nog beter te maken. De cursus Naar een roman geeft je de middelen om daadwerkelijk over te gaan tot publicatie.

Vervolg op Verhalend Proza

De cursus Naar een roman is een cursus voor gevorderde schrijvers. Daarom is een belangrijke vereiste het afronden van de opleiding Verhalend Proza. Heb jij een vergelijkbare cursus gevolgd maar een andere aanbieder? Laat het ons weten en via een assessment kunnen we je alsnog toelaten tot de cursus Naar een roman.

Meld je aan