Cursus Creatief schrijven

Kom in de schrijfflow en boor nieuwe inspiratiebronnen aan. Kruip uit je comfortzone en experimenteer met nieuwe genres, invalshoeken en creatieve schrijftechnieken.

Inhoudsopgave

Schrijfflow

Kom in de schrijfflow! In deze cursus word je uitgedaagd gebaande paden te verlaten. Je probeert verschillende genres uit, scherpt je zintuigen aan, bedenkt personages en dialogen en schrijft onverwachte poëzie en verhalen. Een levendige, praktische cursus voor iedereen die graag of veel schrijft, thuis of op het werk. Er is volop ruimte voor zelf schrijven, feedback en uitwisseling in de groep. Met kleine huiswerkopdrachten. Specifieke voorkennis is niet nodig.

Wat kun je na afloop?

Na afloop weet je hoe je uit je schrijfblokkades doorbreekt en waar je inspiratie vandaan kunt halen. Durf je je te laten gaan op papier en heb je een schat aan nieuwe en verrassende schrijftechnieken die je kunt toepassen als je vrij schrijft of schrijft voor je werk. En heb je bovenal veel schrijfplezier gehad!

Inhoud cursus Creatief schrijven

Les 1 staat in het teken van kennismaken. Ook gaan we direct praktisch aan de slag met het maken van een naamdicht en een column. Op deze manier verken je gelijk verschillende genres binnen creatief schrijven.
In deze les gaan we gedichten imiteren. Je leert over rijm en poëzie en je schrijft een kort verhaal over schijnbaar niets. Hierdoor ontdek je dat je over werkelijk elk onderwerp een mooi verhaal kunt schrijven.
Hoe bouw je een personage op en uit? Hoe gebruik je ruimte en perspectief om je personage te versterken en op welk manier zorg je voor de ontwikkeling van een karakter?
Hoe ga je van dingen naar dialogen? Wat is het verschil tussen kale en aangeklede dialogen? Wat is het belang van dialogen voor je personages en sfeer van het verhaal?

Na deze cursus is het mogelijk om je verder te verdiepen in het vak creatief schrijven. Leer de kunst van het weglaten, ontdek wat er mogelijk is met stijl, verken Haiku en andere vaste dichtvormen of speel met flashbacks en flashforwards.

Meld je aan