Basiscursus Verhalend proza

In de basiscursus Verhalend Proza leer je de beginselen van het schrijven van verhalen voor volwassenen. Waar begin je? Hoe breng je structuur aan in je verhaal? Wat wil je vertellen en hoe maak je dat boeiend voor jouw doelgroep? In deze cursus ontwikkel je essentiële vaardigheden die je nodig hebt om jouw verhaal te laten leven.

 

Inhoudsopgave

Voor wie?

Voor iedereen die de wens heeft om verhalen te schrijven. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, maar wel het doel om een serieuze stap te zetten in je schrijfproces. Wij reiken je hiervoor de tools aan!

Een greep uit het programma

Tijdens de basiscursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe kom je aan ideeën voor je verhaal?
  • Waar te beginnen?
  • Personages, aanleiding en dilemma
  • Tijd, ruimte en perspectief
  • Principe van ‘show, don’t tell’
  • Personageontwikkeling

Wat kun je na deze cursus?

In deze cursus leer je hoe je het schrijven van een verhaal aanpakt en hoe je voldoet aan de basisvoorwaarden voor een verhaal. Vanuit die basisvoorwaarden kun je jouw verhaal gaan opzetten en steeds verder invullen. Je ontvangt feedback van de docent en je medecursisten. Ook leer je zelf feedback geven op het werk van anderen: een belangrijke vaardigheid die je uiteindelijk meer inzicht in je eigen werk geeft.

En daarna?

Na afloop van de basiscursus kun je een of meerdere losse modules volgen. Je docent kan je hierin adviseren. De verschillende vervolgmodules zijn: Schrijven en schrappen, Dialogen schrijven en Feedbacksessies.

Meld je aan