Literair schrijven

Basiscursus Proza voor Kinderen

Een korte cursus voor iedereen die kinder- en jeugdverhalen wil schrijven. Leer de basisvaardigheden die je nodig hebt en pas deze meteen toe in het verhaal dat je tijdens de cursus schrijft.

Lees meer

Basiscursus Verhalend proza

Een korte cursus voor iedereen die verhalen voor volwassenen wil schrijven. Leer de basisvaardigheden die je nodig hebt en pas deze meteen toe in het verhaal dat je tijdens de cursus schrijft.

Lees meer

Module Dialogen schrijven

Schrijf dialogen die lezen als een trein en die je verhaal kleur geven.

Lees meer

Module Schrijven en schrappen

Leer kritisch naar je werk te kijken en zelfredactie toe te passen bij het schrijven van je verhaal.

Lees meer

Module Spanning

Leer spanning opbouwen en vasthouden door slim gebruik van toon, versnelling, vertraging.

Lees meer

Feedbacksessies

Is je manuscript (bijna) af? Neem het mee naar de feedbacksessies!

Lees meer

Cursus Gedichten schrijven

Heb je de ambitie om méér te maken van je poëzie? In de cursus Gedichten Schrijven groei je als dichter. Je leert creatieve technieken en krijgt meer inzicht in poëtische middelen en de toepassing ervan.

Lees meer

Cursus Scenario schrijven

Breng structuur aan in de spannende verhaallijnen in je hoofd. Met de cursus Scenario schrijven leer je uitstekende filmscenario's en toneelteksten schrijven.

Lees meer

Verdiepingscursus Scenario schrijven

Heb je cursus Scenario schrijven succesvol afgerond en wil je je nog verder verdiepen in het genre? Dat kan met deze verdiepingscursus.

Lees meer

Cursus Prentenboek schrijven

Een goed prentenboek trekt de lezer(tjes) het verhaal in door een uitgekiend samenspel van tekst en beeld. In de cursus Prentenboek leer je hoe een spannend voorleesverhaal schrijft dat naadloos aansluit bij de illustraties.

Lees meer

Topklas Proza voor Kinderen

Zet de laatste stap naar een publicabel manuscript. Volg de Topklas Proza voor Kinderen en ga op weg naar je eerste kinderboek.

Lees meer

Cursus Naar een roman

Klaar om je eerste boek uit te geven? In de cursus Naar een roman gaat het er echt van komen. Je wordt gecoacht door de docent en gestimuleerd door de andere deelnemers.

Lees meer