Literair schrijven

Bekijk ons cursusaanbod literair schrijven. Heb je meer baat bij een-op-een coaching of eenmalige feedback op jouw manuscript? Wij geven je graag advies.

  • Inspirerende docenten
  • Jouw concept als leidraad
  • Veel aandacht voor de praktijk

Opleiding Docent Creatief Schrijven (DOCS)

In de de gecertificeerde opleiding DOCS (Opleiding Docent Creatief Schrijven) ontwikkel je je tot professionele schrijfdocent. Daarbij komt niet alleen creatief schrijven (proza en poëzie) uitgebreid aan bod, maar ook de didactiek van het schrijfonderwijs.

Lees meer

Cursus Creatief schrijven

Kom in de schrijfflow en boor nieuwe inspiratiebronnen aan. Kruip uit je comfortzone en experimenteer met nieuwe genres, invalshoeken en creatieve schrijftechnieken.

Lees meer

Cursus Levensverhalen schrijven

Achter iedereen zit een boeiend verhaal. In deze cursus leer je hoe je levensverhalen creatief en beeldend vastlegt. Hoe kom je aan goede informatie en hoe vertaal je die naar meeslepende teksten?

Lees meer

Cursus Korte verhalen schrijven

Hoe schrijf je een kort verhaal dat de lezer niet loslaat? Hoe bouw je in weinig woorden een sterke plot met geloofwaardige personages? Leer in deze cursus hoe je de verbeelding van je lezers prikkelt.

Lees meer

Cursus Essay schrijven

Leer hoe je persoonlijker en levendiger essays schrijft. Een cursus voor iedereen die frisse non-fictie van hoge kwaliteit wil schrijven: van journalisten tot docenten, van tekstschrijvers tot wetenschappers.

Lees meer

Cursus Young adult boeken schrijven

Hoe schrijf je een sterk Young Adult-boek? Hoe houd je grip op het verhaal, hoe creëer je herkenbare karakters en schrijf je geloofwaardige dialogen? Je leert het in de cursus Young Adult-boeken schrijven.

Lees meer

Cursus Prentenboek maken

Een goed prentenboek trekt de lezer(tjes) het verhaal in door een uitgekiend samenspel van tekst en beeld. In de cursus Prentenboek leer je hoe een spannend voorleesverhaal schrijft dat naadloos aansluit bij de illustraties.

Lees meer

Opleiding Proza voor Kinderen

Proza voor kinderen is een opleiding waarin je leert hoe je professionele kinder- en jeugdverhalen schrijft, in het genre en de stijl die bij jou passen. De cursus wordt verzorgd door gerenommeerde schrijvers.

Lees meer

Topklas Proza voor Kinderen

Zet de laatste stap naar een publicabel manuscript. Volg de Topklas Proza voor Kinderen en ga op weg naar je eerste kinderboek.

Lees meer

Cursus Scenario schrijven

Breng structuur aan in de spannende verhaallijnen in je hoofd. Met de cursus Scenario schrijven leer je uitstekende filmscenario's en toneelteksten schrijven.

Lees meer

Cursus Thriller schrijven

De cursus Thriller schrijven is voor iedereen die een spannende roman of detective wil schrijven. Leer een spannende verhaallijn schrijven en zuig de lezer in je verhaal!

Lees meer

Opleiding Verhalend Proza

De Opleiding Proza is een compleet traject bestaande uit vier niveaus. De schrijfopleiding leidt je op tot een professionele schrijver, klaar om daadwerkelijk boeken uit te geven.

Lees meer

Cursus Naar een roman

Klaar om je eerste boek uit te geven? In de cursus Naar een roman gaat het er echt van komen. Je wordt gecoacht door de docent en gestimuleerd door de andere deelnemers.

Lees meer

Verdiepingscursus Scenario schrijven

Heb je cursus Scenario schrijven succesvol afgerond en wil je je nog verder verdiepen in het genre? Dat kan met deze verdiepingscursus.

Lees meer

Masterclass 'Spreekstemmen'

Combineer jouw schrijftalent met een bezoek aan het theater om in contact te komen met professionals. De Masterclass Spreekstemmen biedt het allebei.

Lees meer