Workshop
Familieverhalen Schrijven

meer informatie

Data

06 november 2021

Dag & Tijd

Zaterdag

10.00-16.30 uur

Locatie

Cinetol

(Tolstraat 182, Amsterdam)

Aantal schrijfworkshops

1 zaterdag

Aantal deelnemers

5-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 195,00

Inschrijfkosten (aanbetaling op lesgeld)

€ 100,00

Sluitingsdatum inschrijving

30 oktober 2021

Docent

Katja Kreukels

Familieverhalen, verzamel ze en geef ze door! 

 

Hoe was je vader voordat hij vader werd? Of je moeder? In welk gezin groeiden ze op? In welke tijd? Onder welke omstandigheden? Wat heeft hen gevormd? Iedere familie kent verhalen die wachten om te worden doorgegeven aan de volgende generatie. Ben jij degene die ze verzamelt en opschrijft?

 

In deze cursus ontdek je hoe je zelf een bijzonder familieverhaal in kaart brengt en leer je te zoeken naar de verhalen achter smakelijke anekdotes over de tijd waarin je voorouders leefden. Wat zijn de belangrijkste vragen die je beantwoord wilt krijgen en hoe ga je je daar op een grondige manier in verdiepen? Hoe interview je je eigen familie en krijg je al die informatie vervolgens zodanig op papier dat het aansprekend is?

In zes verschillende bijeenkomsten leer je de basisbeginselen, zoals het plegen van grondige research, het houden van interviews, het schrijven in scènes, het opbouwen van spanning en het inzetten van al je zintuigen. Je ontdekt je eigen toon, je eigen manier van vertellen. 

Het is een praktische cursus met veel oefeningen, voorbeelden en achtergronden. Het doel is om in een prettige omgeving te ontdekken wat je eigen mogelijkheden zijn en wat je plan wordt. De bekroning van de cursus is een eindproduct dat kan variëren van een synopsis of projectplan tot een uitgewerkt interview met een familielid of eerste hoofdstuk.

Voor wie? Voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn eigen familiegeschiedenis. Voor iedereen die al langer loopt te broeden op een plan voor een familieverhaal of -roman, maar de juiste vorm nog niet heeft gevonden. Voor iedereen wiens vingers jeuken om eindelijk eens al die research op een betekenisvolle manier te vertalen naar papier.