Stocksy_txp94a1500fv6l200_Medium_2483938

FAQ

Heb je vragen over een manuscriptbeoordeling of één van onze schrijfcursussen? Mocht er een vraag zijn die niet in het onderstaande overzicht staat, neem dan contact met ons op om je vraag persoonlijk aan één van onze medewerkers te stellen.

Wat is het niveau van de schrijfcursussen?


Er wordt geen specifiek niveau toegekend aan de schrijfcursussen, wel voldoende schrijfervaring. Bij de opleiding DOCS is een cv en motivatiebrief onderdeel van de toelatingsprocedure.
Hoeveel bijeenkomsten beslaat een schrijfcursus?


Minimaal vier en maximaal acht bijeenkomsten. Aan groepen wordt desgevraagd maatwerk geleverd (incompany is een optie).
Hoe groot is het aantal deelnemers aan een schrijfcursus?


Minimaal vijf en maximaal tien deelnemers. Iedere deelnemer krijgt zodoende veel persoonlijke feedback en coaching.
Hoe vaak worden de schrijfcursussen aangeboden?


Dit verschilt per schrijfcursus. Op de specifieke cursuspagina wordt meer informatie gegeven zodra nieuwe cursusdata bekend zijn. Houd de site in de gaten. Of mail naar info@scriptplus.nl.
Waar worden de schrijfcursussen gegeven?


De cursussen worden gegeven in Amsterdam, afwisselend bij The Old School en de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU).
Worden de schrijfcursussen (i.v.m. Covid-19) op locatie of online gegeven?


Om onze schrijfcursussen door te laten gaan en de kwaliteit van onze schrijflessen te kunnen blijven waarborgen, worden de lessen in The Old School in Amsterdam aan de Gaasterlandstraat 3 gegeven waar we voldoende afstand tot elkaar kunnen garanderen. De meeste cursisten zijn, zoals uit de evaluaties blijkt, erg blij dat ze weer op gepaste afstand bijeen kunnen komen. Zo lang de corona richtlijnen dit toelaten, blijven wij cursussen op locatie aanbieden.
Moet ik een laptop meenemen naar de schrijfcursus?


Een schrijfblok en een pen is voldoende. In de lessen wordt vaak het huiswerk besproken maar als u niet in de gelegenheid zijn om deze te printen, dan kan het meenemen van een laptop of tablet wenselijk zijn.
Wat is het verschil tussen Dactylus en de DOCS opleiding van Scriptplus?


* De basisopleiding Docent Creatief Schrijven van Dactylus is een afgeleide van de Docent Opleiding Creatief Schrijven van Scriptplus * Scriptplus heeft de opleiding ontwikkeld en is tevens de oudste schrijversvakschool van Nederland * Dactylus heeft drie trimesters met zes lesdagen (9 maanden en 18 lessen) * Scriptplus beslaat drie semesters met totaal 21 lessen (anderhalf jaar) * Dactylus kost €3600,- * Scriptplus kost €3100,-