Cursus

Schrijven voor Kinderen

meer informatie

Data

I.v.m. de huidige coronamaatregelen zullen onze startdata anders zijn dan hieronder aangegeven. Mail ons voor nadere informatie.

06, 20 mrt

03, 17 april

15, 29 mei

12 juni

29 juni

10 juli (reservedatum)

Dag & Tijd

Zaterdag

10.00-13.00 uur

Locatie

VU Amsterdam, nabij station Amsterdam Zuid en metro 51/52

Aantal schrijfworkshops

8 zaterdagen

Aantal deelnemers

5-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw)

€ 595,00

Inschrijfkosten (aanbetaling op lesgeld)

€ 100,00

Sluitingsdatum inschrijving

2 maart 2021

Docent

Janneke Schotveld

Bij de start wordt aandacht besteed aan de ambachtelijke basisvaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen schrijven. Maar schrijven leer je vooral door het veel te doen. Zelf geschreven kinder- en jeugdverhalen (of fragmenten daarvan) vormen dan ook de input van de lessen. Doordat cursisten commentaar op elkaars teksten leveren, ben je goed in staat kritisch te kijken naar prozateksten voor kinderen en die op waarde te schatten.

 

Vervolgens achterhaal je waar jij als schrijver staat, welk genre het meest is toegesneden op jouw talent en voor welke doelgroep jij het liefste schrijft. De cursus Schrijven voor Kinderen stimuleert je dat boek te schrijven.

De schrijfcursus is het eerste onderdeel van de opleiding Schrijven voor Kinderen en kan goed losstaand worden gevolgd. Mocht de cursist behoefte hebben aan nog meer verdieping dan kan de cursist doorstromen naar een volgend niveau. De opleiding bestaat in totaal uit 4 niveaus. Als voldoende cursisten interesse hebben in het volgen van het volgende niveau kan er een doorstart gemaakt worden naar niveau 2. Alle opvolgende niveaus bestaan ook weer uit 8 bijeenkomsten.