Cursus

Nieuwsberichten Schrijven

meer informatie

Data

19 sept 2020

03, 17, 31 okt

14 nov 

28 nov (reservedatum)

Dag & Tijd

Zaterdag

10.00-12.30 uur  

Locatie

VU Amsterdam, nabij station Amsterdam Zuid en metro 51/52

Aantal workshops

4 zaterdagen

Aantal deelnemers

5-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 795,-

Inschrijfkosten (aanbetaling op lesgeld)

€ 100,00

Sluitingsdatum inschrijving

5 sept 2020

Docent

Katja Kreukels

In deze cursus leer je een scherpe neus voor nieuws te ontwikkelen. Je leert in vier bijeenkomsten de vuistregels om nieuws te herkennen en dat vervolgens op papier te zetten volgens de journalistieke spelregels. En uiteraard maak je kennis met de trucs van het journalistieke schrijven. Zodat je jouw nieuwsbericht pakkend kunt opschrijven.

De cursus richt zich op zowel offline als online media. Het schrijven van een online nieuwsbericht is weer een andere tak van sport. De online lezer heeft minder tijd en heeft meer behoefte aan scanbare berichten. Hoe zorg je hiervoor, zonder dat je de kern van je nieuwsbericht verliest?

De cursus is voor iedereen die beroepsmatig nieuwsberichten schrijft en zijn praktische kennis wil verbeteren met journalistieke technieken. Voor iedereen die zijn schrijfvaardigheid wil verbeteren en een slijpsteen nodig heeft. Voor iedereen die een journalistieke basis wil leggen. Voor iedereen die content levert, zoals communicatieprofessionals, redacteuren, marketeers en bloggers. Specifieke voorkennis is niet nodig.