top of page
Homepagina nieuw_edited.jpg

CURSUS
KINDERBOEK SCHRIJVEN

Als je de cursus hebt gevolgd, dan... 

1. 

Heb je de basis van het schrijversgereedschap

voor kinderboeken

leren hanteren.

2. 

Heb je kennis gemaakt met de vuistregels voor het schrijven

van een kinderboek.

3.

Weet je wat de basisstructuur

is van een goed kinderverhaal.

OVER DE CURSUS

Bij de start wordt aandacht besteed aan de ambachtelijke basisvaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen schrijven. Maar schrijven leer je vooral door het veel te doen. Zelf geschreven kinder- en jeugdverhalen (of fragmenten daarvan) vormen dan ook de input van de lessen. Doordat cursisten commentaar op elkaars teksten leveren, ben je goed in staat kritisch te kijken naar prozateksten voor kinderen en die op waarde te schatten.

 

Vervolgens achterhaal je waar jij als schrijver staat, welk genre het meest is toegesneden op jouw talent en voor welke doelgroep jij het liefste schrijft.

Locatie

Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops

8

​​

Studietijd

Tijd voor huiswerkopdrachten

(+/- 500 woorden voor de volgende les) en cursisten lezen elkaars huiswerkopdracht en geven daarop feedback

Aantal deelnemers

6-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 595,00

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving

€ 100,00​

Docent

Mirjam Oldenhave

DAG & TIJD

Zaterdag

13:30 uur - 16.30 uur

LESDAGEN 2023

  • 11, 25 maart

  • 8, 22 april 

  • 27 mei

  • 3, 17 juni

  • 1 juli 

  • 8 juli (reservedatum)

START CURSUS

  • 11 maart 2023

VOOR WIE?

Je kunt deelnemen zonder een specifiek verhaalidee; iedereen is welkom die graag voor kinderen wilt schrijven.​ Mocht de cursist behoefte hebben aan nog meer verdieping dan kan de cursist een volgende cursusreeks volgen van 8 bijeenkomsten bij een andere docent. Het is een vereiste van onze docenten dat ze zelf een gepubliceerd schrijver zijn. Zo kun je les krijgen van o.a. Marco Kunst, Wilma Geldof, Anke Kranendonk of Enne Koens.

 

Als voldoende cursisten interesse hebben in het volgen van een nieuwe cursusreeks kan er een doorstart gemaakt worden. Alle opvolgende blokken bestaan ook weer uit 8 bijeenkomsten. Na vier blokken bij vier verschillende docenten, kun je in de Topklas werken aan een publicabel manuscript.

Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor deze cursus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.

 

Check bij de Belastingdienst of je belastingadviseur de mogelijkheden om activiteiten fiscaal aftrekbaar te maken als beroepskosten.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan 

de cursus?

Op de hoogte blijven van een volgende editie?

Mirjam_Oldenhave_Thuismakers_Pleegzorg_Spirit_Ilseschrijft_Pagina_02-2.jpg

DOCENT 

Mirjam Oldenhave

"Als je de techniek beheerst, hoef je niet te wachten op een toevalstreffer. "

Kopie van Zonder titel.png

LESPROGRAMMA
CURSUS KINDERBOEK SCHRIJVEN

ERVARINGEN

ERVARINGEN

Anne-Marie Gooren 
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

Ik vond de cursus geweldig! Echt heel erg leuk en leerzaam om te doen. Ik vond het echt een feestje."

Eveline Baar
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

"Mirjam is een fijne docent. Ze is betrokken, altijd positief en geeft opbouwende feedback. Ze weet aan te sluiten bij het (gedifferentieerde) niveau van de groep én elke deelnemer. Met haar enorme vakkennis weet ze altijd aansprekende voorbeelden te geven over de theorie. Heerlijk om het vak te leren van een zo ervaren schrijver!"

Liesbeth Rood
oud-cursist Cursus Kinderboek schrijven

 “Ik vond de huiswerkopdrachten erg leuk en afwisselend, en ook goed aangepast op de groep."

VEELGESTELDE VRAGEN

Welk niveau moet ik hebben om aan een cursus mee te kunnen doen?

Scriptplus gaat ervan uit dat schrijven te leren is. Talent bepaalt de snelheid waarmee je het ambacht leert. Onze cursussen zijn dan ook in principe geschikt voor je als je de Nederlandse taal goed beheerst en zin hebt om te schrijven. Alleen voor de Topklassen dien je al voldoende schrijfervaring te hebben. Neem in dat geval contact met ons op om te overleggen of de Topklas geschikt voor je is.

Wanneer is mijn inschrijving voor de cursus definitief?

Je staat voor de cursus ingeschreven zodra wij het volledige lesgeld hebben ontvangen. Na ontvangst van je inschrijving en aanbetaling via de website ontvang je per e-mail een factuur, die je kunt voldoen met een bankoverschrijving.

Kan de factuur gericht worden aan een organisatie of eigen bedrijf?

Wij kunnen de factuur richten aan een bedrijf of organisatie. Graag vragen we je dan ons na inschrijving te mailen met de juiste tenaamstelling voor de factuur.  Ook dan geldt nog steeds dat je pas bent ingeschreven op het moment dat de factuur is voldaan. Als je niet zeker weet of je factuur op tijd betaald zal worden, raden we aan de factuur in eerste instantie zelf te voldoen. Zodra de factuur is overgemaakt door jouw bedrijf/organisatie, storten we de eerste betaling naar jou terug.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding.

Kan ik gebruik maken van een Leven Lang Leren Krediet?

Je kunt geen gebruik maken van een Leven lang leren krediet. Daarvoor moet je als organisatie geregistreerd zijn bij het CROHO = Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs, maar dat zijn wij niet.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen

aan de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

RECENT VERSCHENEN OP

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page