Cursus 
  Kinderboek schrijven

 

meer informatie

Data

2021

23 okt

6, 20 nov

4, 18 dec

2022

15 jan 

29 jan

12 feb

Dag & Tijd

Zaterdag

10.00-13.00 uur

Locatie

Cinetol

(Tolstraat 182, Amsterdam)

Aantal schrijfworkshops

8 zaterdagen

Aantal deelnemers

5-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw)

€ 595,00

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving

€ 100,00 

Docent

Mirjam Oldenhave

Bij de start wordt aandacht besteed aan de ambachtelijke basisvaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen schrijven. Maar schrijven leer je vooral door het veel te doen. Zelf geschreven kinder- en jeugdverhalen (of fragmenten daarvan) vormen dan ook de input van de lessen. Doordat cursisten commentaar op elkaars teksten leveren, ben je goed in staat kritisch te kijken naar prozateksten voor kinderen en die op waarde te schatten.

 

Vervolgens achterhaal je waar jij als schrijver staat, welk genre het meest is toegesneden op jouw talent en voor welke doelgroep jij het liefste schrijft. Je kunt deelnemen zonder een specifiek verhaalidee; iedereen is welkom die graag voor kinderen wilt schrijven.

De schrijfcursus is het eerste onderdeel van de opleiding Kinderboek schrijven en kan goed losstaand worden gevolgd. Mocht de cursist behoefte hebben aan nog meer verdieping dan kan de cursist doorstromen naar een volgend niveau. De opleiding bestaat in totaal uit vier blokken. Als voldoende cursisten interesse hebben in het volgen van het volgende blok kan er een doorstart gemaakt worden. Alle opvolgende blokken bestaan ook weer uit 8 bijeenkomsten. Na vier blokken kun je in de Topklas werken aan een publicabel manuscript en kom je in contact met een uitgeverij van kinderboeken.

Over de docent:

Sinds 2001 heeft Mirjam Oldenhave meer dan veertig kinderboeken geschreven. Acht daarvan werden in de afgelopen jaren getipt door de Nederlandse Kinderjury en drie boeken kregen een Vlag en Wimpel. Ze is onder meer bekend van haar Mees Kees-boekenreeks. Daarnaast zijn er tot nu toe vier Mees Kees-films gemaakt, die met veel succes weken in de bioscoop draaiden.

img_9991.jpg
  • Start

       23 okt 2022

  • Sluitingsdatum inschrijving

       6 oktober 2021

Homepagina nieuw_edited.jpg

Ik vond het leuk om thuis verhalen te maken. Door de cursus te doen werd ik daarin gestimuleerd.

Oud-cursist Renate Siepel over de cursus
Prentenboek schrijven

Ik vond de cursus heel leuk, origineel en leerzaam. De organisatie van de cursus was heel goed en als cijfer geef ik deze cursus een 9!

Oud-cursist Rijco van Egdom over de cursus
Kinderboek schrijven

Ik vond de docenten Arjan Post en

Katja Kreukels flexibel, toegankelijk, deskundig en enthousiasmerend.

Oud-cursist Peter Bloem over de cursus
Verhalende Journalistiek

35

jaar

1750

cursisten

525

cursussen

60

docenten

RECENt Verschenen op

  • Instagram
  • Facebook