top of page

Als je de cursus hebt gevolgd, dan... 

1. 

Kun je schrijven in een dialoog met je doelgroep.

2. 

Kun je een concept ontwikkelen en schrijven vanuit een concept.

3.

Kun je schrijven in verschillende stijlen.

OVER DE CURSUS COPYWRITING

De cursus Copywriting is een intensieve schrijftraining. Je gaat volop aan de slag met op de praktijk gerichte schrijfopdrachten zoals: pay-offs, advertenties, webteksten en teksten voor sociale media. 
 
Tijdens de cursus duik je in een slimme strategie voor het schrijven van commerciële teksten. Gedurende de schrijfcursus wordt er voortdurend gewisseld tussen theorie en praktijk, zodat je de geleerde kennis direct in praktijk kunt brengen. Dat maakt dat deze schrijfcursus een hoge leercurve heeft.
 
Copywriting gaat over schrijven vanuit merken, schrijven voor doelgroepen en conceptueel schrijven. Daar zit ook het onderscheid met een cursus tekstschrijven. Bij alles wat je schrijft vormen het merk, de doelgroep en het concept je vertrekpunt.

Locatie

Tolstraat 160, Amsterdam

Aantal schrijfworkshops

6 ​

​​

Studietijd

3-4 uur per twee weken ​

Aantal deelnemers

6-10

Lesgeld (vrijgesteld van btw) 

€ 795,-

Aanbetaling op lesgeld bij inschrijving

€ 100,00​

Docent

Pascal Boogaert

DAG & TIJD

Woensdag, tweewekelijks

19.00-21.00 uur  

LESDAGEN 2022

 • 7, 21 september

 • 5 oktober

 • 19 oktober (online mogelijk i.v.m. herfstvakantie)

 • 2, 16 november

 • 30 november (reservedatum)

START CURSUS

 • 7 september 2022

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING

 • 7 augustus 2022

VOOR WIE?

De cursus copywriting is voor copywriters (in spe) die aan de hand van informatie, advies en voorbeelden een sterke copywriter willen worden. Je krijgt ook opdrachten om je creativiteit aan te wakkeren en om de strategie van verleiden met een dialoog onder de knie te krijgen.  Wil je aan de slag met praktijkgerichte schrijfopdrachten? Schrijf je in voor deze cursus en verbeter je aanpak en schrijfstijl.  

Werk je in de creatieve sector, als werknemer of freelancer, dan kun je een financiële bijdrage aanvragen bij het fonds Werktuig PPO voor professionele ontwikkeling, ook voor deze cursus. Het fonds financiert 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van €2.000 per jaar.

 

Check bij de Belastingdienst of je belastingadviseur de mogelijkheden om activiteiten fiscaal aftrekbaar te maken als beroepskosten. 

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan

de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

profielfoto2021.jpg

DOCENT 

Pascal Boogaert

"Copywriting - of het schrijven van commerciële teksten - is niets meer en minder dan consumenten verleiden met je woorden om in actie te komen. In deze cursus leer je om te verleiden met een dialoog."

pascal (1).png

Ontmoet ook onze andere docenten...

Wilma Geldof.jpg
Arjan Post.jpg
Milja Praagman.jpg
Quita Hendrison.jpg
Tjibbe Veldkamp.jpg
Mylo Freeman.jpg

LESPROGRAMMA
CURSUS COPYWRITING

 • Hoe groot is het aantal deelnemers aan een schrijfcursus?
  Minimaal vijf en maximaal tien deelnemers. Iedere deelnemer krijgt zodoende veel persoonlijke feedback en coaching.
 • Hoeveel bijeenkomsten beslaat een schrijfcursus?
  Minimaal vier en maximaal acht bijeenkomsten. Aan groepen wordt desgevraagd maatwerk geleverd (incompany is een optie).
 • Hoe vaak worden de schrijfcursussen aangeboden?
  Dit verschilt per schrijfcursus. Op de specifieke cursuspagina wordt meer informatie gegeven zodra nieuwe cursusdata bekend zijn. Houd de site in de gaten. Of mail naar info@scriptplus.nl.
 • Wat is het niveau van de schrijfcursussen?
  Er wordt geen specifiek niveau toegekend aan de schrijfcursussen, wel ambitie om zich te ontwikkelen in het ambacht schrijven . Bij de opleiding DOCS is een cv en motivatiebrief onderdeel van de toelatingsprocedure.
 • Waar worden de schrijfcursussen gegeven?
  De cursussen worden gegeven in Amsterdam, afwisselend bij de Tempel (Tolstraat 160, Amsterdam) de Vrije Universiteit van Amsterdam (Boelelaan 1105, Amsterdam).
 • Worden de schrijfcursussen (i.v.m. Covid-19) op locatie of online gegeven?
  Onze schrijfcursussen worden op locatie gegeven. De cursuslocatie is de Tempel op de Tolstraat 160 in Amsterdam. Zo lang de corona richtlijnen dit toelaten, blijven wij cursussen op locatie aanbieden.
 • Moet ik een laptop meenemen naar de schrijfcursus?
  Een schrijfblok en een pen is voldoende. In de lessen wordt vaak het huiswerk besproken maar als u niet in de gelegenheid zijn om deze te printen, dan kan het meenemen van een laptop of tablet wenselijk zijn.

ERVARINGEN

Sandra Wermer
oud-cursist over de
cursus Copywriting

"Ik vond Pascal een gedreven en betrokken docent. Hij geeft boeiend les en steekt veel tijd in het beoordelen van de huiswerkopdrachten.
Ik geef deze cursus een 9!"

Claire Orth
oud-cursist over de
cursus Copywriting

"Ik wilde mijn schrijven verder ontwikkelen en de cursus heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Ik vond Pascal een goede docent en ik zou de cursus zeker aanraden!"

Lisette Alders
oud-cursist over de 
cursus Copywriting

"Ik vond het een lekker compacte schrijfcursus met logische opbouw aan de hand van inspirerende voorbeelden en opdrachten. Heel praktisch, je gaat direct zelf aan de slag met de stof, wat het tastbaar maakt en meest leerzaam is."

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe groot is de werkdruk?

Voor alle cursussen geldt dat er schrijfopdrachten worden gegeven waar de deelnemers thuis aan werken. Reken op een huiswerkdruk van ten minste enkele uren per week. De cursisten voorzien elkaars werk ook van feedback. Tijdens de les nemen we in groepsverband het huiswerk door en zullen we feedback geven op elkaars werk. 

Welk niveau moet ik hebben om een cursus te kunnen doen?

Scriptplus gaat ervan uit dat schrijven te leren is. Talent bepaalt de snelheid waarmee je het ambacht leert. Onze cursussen zijn dan ook in principe geschikt voor je als je de Nederlandse taal goed beheerst en zin hebt om te schrijven. Alleen voor de Topklassen dien je al voldoende schrijfervaring te hebben. Neem in dat geval contact met ons op om te overleggen of de Topklas geschikt voor je is.

Wanneer is mijn inschrijving voor de cursus definitief?

Je staat voor de cursus ingeschreven zodra wij het volledige lesgeld hebben ontvangen. Na ontvangst van je inschrijving en aanbetaling via de website ontvang je per e-mail een factuur, die je kunt voldoen met een bankoverschrijving.

Kan de factuur gericht worden aan een organisatie of eigen bedrijf?

Wij kunnen de factuur richten aan een bedrijf of organisatie. Graag vragen we je dan ons na inschrijving te mailen met de juiste tenaamstelling voor de factuur.  Ook dan geldt nog steeds dat je pas bent ingeschreven op het moment dat de factuur is voldaan. Als je niet zeker weet of je factuur op tijd betaald zal worden, raden we aan de factuur in eerste instantie zelf te voldoen. Zodra de factuur is overgemaakt door jouw bedrijf/organisatie, storten we de eerste betaling naar jou terug.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wil je deelnemen aan

de cursus?

Op de hoogte blijven van

een volgende editie?

RECENT VERSCHENEN OP

 • Instagram
 • Facebook
bottom of page