top of page

CURSUS 
DIDACTISCHE WERKVORMEN
VOOR DE SCHRIJFDOCENT

Met de cursus Didactische werkvormen voor de schrijfdocent voorziet Scriptplus in de behoefte aan professionalisering van het vak schrijfdocent. Tijdens de cursus ontwikkel je je tot professionele schrijfdocent. Daarbij komt niet alleen creatief schrijven (proza en poëzie) uitgebreid aan bod, maar ook de didactiek van het schrijfonderwijs.

Aantal schrijfworkshops:

9 zaterdagen

CURSUS
PRENTENBOEK SCHRIJVEN

Je wilt een prentenboek schrijven, maar waar moet dat eigenlijk aan voldoen? Een prentenboek moet altijd, zelfs voor de allerkleinste lezers, voldoen aan de ijzeren wetten van het spannende verhaal. En als het verhaal er eenmaal is, gaat het om de formulering: schrijf spannend en prikkelend, maar ook begrijpelijk en goed voor te lezen. Wat beschrijf je en wat laat je aan de illustratie over? Hoe werk je samen met de illustrator? Leer het in de cursus Prentenboek Schrijven.

Aantal schrijfworkshops:

6 zaterdagen

WORKSHOP
KINDERBOEK SCHRIJVEN

MET ANNET SCHAAP

Ben je op zoek naar een kickstart om eindelijk te starten met het schrijven van dat kinderboek? In deze inspirerende workshop krijg je tips&tricks van kinderboekenschrijver Annet Schaap. Een workshop waarin je ervaart en schrijft, dus neem je pen of laptop mee!

Aantal schrijfworkshops:

1  zondag

CURSUS
KINDERBOEK SCHRIJVEN

De cursus kinderboek schrijven is een cursus waarin je leert hoe je professionele jeugdliteratuur schrijft, in het genre en de stijl die bij jouw passen. De cursus wordt verzorgd door gerenommeerde schrijvers zoals o.a. Mirjam Oldenhave.

Aantal schrijfworkshops:

8 zaterdagen

TOPKLAS
KINDERBOEK SCHRIJVEN

Zet de laatste stap naar een publicabel manuscript. Volg de Topklas Kinderboek schrijven op weg naar uitgave van jouw kinderboek.

Aantal schrijfworkshops:

6 zaterdagen

CURSUS
KORT VERHAAL SCHRIJVEN

Verhalen schrijven is even moeilijk als viool spelen; zonder goed onderwijs en veel oefenen heb je geen goede basis voor artistieke prestaties. We werken met een vaststaande, duidelijk omschreven didactiek, in combinatie met les van gerenommeerde auteurs. Daardoor is het kwaliteitsniveau gewaarborgd, maar bieden de bijeenkomsten ook veel inspiratie. Het eindproduct van de cursus is een kort verhaal van 1500 woorden.

Aantal schrijfworkshops:

6 zaterdagen

CURSUS
ROMAN SCHRIJVEN

Klaar om je eerste boek uit te geven? 

Het moment is daar, je bent toe aan de lange baan: het schrijven van een novelle of roman van substantiële omvang. Maar hoe pak je dit aan? Hoe ga je een roman schrijven en op welke manier houd je het ook vol? Deze cursus geeft je de middelen om daadwerkelijk over te gaan tot publicatie.

Aantal schrijfworkshops:

6 zaterdagen

WORKSHOP
FAMILIEVERHALEN SCHRIJVEN

Verhalen schrijven is even moeilijk als viool spelen; zonder goed onderwijs en veel oefenen heb je geen goede basis voor artistieke prestaties. We werken met een vaststaande, duidelijk omschreven didactiek, in combinatie met les van gerenommeerde auteurs. Daardoor is het kwaliteitsniveau gewaarborgd, maar bieden de bijeenkomsten ook veel inspiratie.

Aantal schrijfworkshops:

1 zaterdag

bottom of page