Opleiding
docent creatief Schrijven

Met de post-hbo jaaropleiding DOCS (Opleiding Docent Creatief Schrijven) voorziet Scriptplus in de behoefte aan professionalisering van het vak schrijfdocent. Tijdens de gecertificeerde opleiding ontwikkel je je tot professionele schrijfdocent. Daarbij komt niet alleen creatief schrijven (proza en poëzie)uitgebreid aan bod, maar ook de didactiek van het schrijfonderwijs.

Aantal schrijfworkshops:

20 zaterdagen

CURSUS
Kinderboek schrijven

De cursus kinderboek schrijven is een cursus waarin je leert hoe je professionele jeugdliteratuur schrijft, in het genre en de stijl die bij jouw passen. De cursus wordt verzorgd door gerenommeerde schrijvers zoals o.a. Mirjam Oldenhave.

Aantal schrijfworkshops:

8 zaterdagen

Topklas
Kinderboek

Zet de laatste stap naar een publicabel manuscript. Volg de Topklas kinderboek schrijven en ga op weg naar je eerste kinderboek.

Aantal schrijfworkshops:

6 zaterdagen

CURSUS
PRENTENBOEK schrijven

Je wilt een prentenboek schrijven, maar waar moet dat eigenlijk aan voldoen? Een prentenboek moet altijd, zelfs voor de allerkleinste lezers, voldoen aan de ijzeren wetten van het spannende verhaal. En als het verhaal er eenmaal is, gaat het om de formulering: schrijf spannend en prikkelend, maar ook begrijpelijk en goed voor te lezen. Wat beschrijf je en wat laat je aan de illustratie over? Hoe werk je samen met de illustrator? Leer het in de cursus Prentenboek Schrijven.

Aantal schrijfworkshops:

6 zaterdagen

cURSUS 
Kort verhaal schrijven

Verhalen schrijven is even moeilijk als viool spelen; zonder goed onderwijs en veel oefenen heb je geen goede basis voor artistieke prestaties. We werken met een vaststaande, duidelijk omschreven didactiek, in combinatie met les van gerenommeerde auteurs. Daardoor is het kwaliteitsniveau gewaarborgd, maar bieden de bijeenkomsten ook veel inspiratie.

Aantal schrijfworkshops:

8 zaterdagen

Topklas
Naar een roman

Klaar om je eerste boek uit te geven? In de schrijfcursus Naar een roman gaat het er echt van komen. Je hebt ervaring opgedaan met stijl, verhaalopbouw en karakters bouwen. 

Het moment is daar, je bent toe aan de lange baan: het schrijven van een novelle of roman van substantiële omvang. Maar hoe pak je dit aan? Hoe ga je een roman schrijven en op welke manier houd je het ook vol? Deze cursus geeft je de middelen om daadwerkelijk over te gaan tot publicatie.

Aantal schrijfworkshops:

6 zaterdagen

CURSUS 
Gedichten schrijven

In de cursus Gedichten Schrijven heeft de dichter in jezelf vrij spel. Een leerzame test met het oog op het ontwikkelen van je poëzie. Via handige technieken maak je kennis met associëren, waarnemen, observeren en experimenteren als creatief gereedschap. Een schrijfcursus die smaakt naar meer.

Aantal schrijfworkshops:

8 donderdagen

Workshop
Familieverhalen schrijven

Familieverhalen, verzamel ze en geef ze door! 

 

Hoe was je vader voordat hij vader werd? Of je moeder? In welk gezin groeiden ze op? In welke tijd? Onder welke omstandigheden? Wat heeft hen gevormd? Iedere familie kent verhalen die wachten om te worden doorgegeven aan de volgende generatie. Ben jij degene die ze verzamelt en opschrijft?

Aantal schrijfworkshops:

1 zaterdag