Nieuw bij Scriptplus: cursus Populair wetenschappelijk schrijven

Wil jij wetenschappelijke artikelen op een aantrekkelijke manier opschrijven? Zou jij graag eens jouw artikel in de Quest, de Kijk of Psychologie Magazine terugzien? Volg de nieuwe Scriptpluscursus Populair wetenschappelijk schrijven.

 

Populair wetenschappelijk schrijven is een bijzonder genre binnen het schrijfvak. Voordat je kunt starten met schrijven dien je eerst gedegen onderzoek te doen. Vervolgens ga je aan de slag met een artikel, maar anders dan normaal ga je dit nu populair wetenschappelijk opschrijven. De vaste conventies van academisch schrijven vervagen en je wilt de lezer zo snel mogelijk bij het artikel betrekken. Hoe doe je dat precies? Welke technieken komen daar bij kijken?

De cursus Populair wetenschappelijk schrijven, gegeven door Belinda van Steijn, gaat in op deze vragen. In acht actieve en praktische workshops ontdek je hoe je de balans bewaart tussen wetenschappelijke waarden en de leesbaarheid van een artikel. Je verwoordt de resultaten van jouw onderzoek zonder te verzanden in vaktermen. Je leert de vaardigheden die komen kijken bij Populair wetenschappelijk schrijven en ontdekt wat er nodig is om geplaatst te worden in populair wetenschappelijke tijdschriften als Kijk, Quest en Psychologie Magazine.

Heb je interesse in deze nieuwe cursus van Scriptplus? Schrijf je nu in op de cursuspagina Populair wetenschappelijk schrijven. De eerstvolgende startdatum is 21 november.