De Nederlandse Kinderjury 2018

De Nederlandse Kinderjury 2018 is van start. Er kan weer gestemd worden... ook op deze boeken van oud-cursisten!

 

Alle kinderen tussen de zes en tien jaar kunnen weer stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar, de Kinderjury 2018 is 7 maart van start gegaan. En wij van Scriptplus zijn trots, want in de selectie van de meest verkochte en uitgeleende kinderboeken, zitten maarliefst drie boeken die geschreven zijn door Scriptplussers. Stuk voor stuk echte aanraders:


In ‘Waar de wind waait’ van Brenda Heijnis staan gedichten vol luchtigheid met levendige illustraties, gemaakt voor lezers van acht jaar en ouder die woorden willen geven aan verwondering. Leuk om voor, maar vooral samen te lezen.

 

‘Jippie! En de ridders van Hak’ gaat over Super, de humeurige prinses. Super woont in het land Jippie, waar iedereen altijd vrolijk is. Iedereen is zó vrolijk dat niemand het erg vindt dat woeste ridders Jippie en het buurland Grom willen slopen. En de inwoners van Grom zijn juist te chagrijnig om hun land te redden. Wat nu? Super en haar vriendje Max zijn de enige die het wel wat kan schelen dat de ridders van Hak bomen omver duwen en huizen in hopen stenen veranderen. Lukt het ze om een slim plan te bedenken? En hoe versla je wilde ridders als je last van een ochtendhumeur hebt? 

 

 

                               

                           

 

                                     

In ‘Het raadsel van de papegaaien’ van Renate Mamber heeft Sebastiaan een schat gestolen. Of gevonden eigenlijk. Het leek hem grappig om daarmee drie piraten te pesten. Maar de schat blijkt het begin van een mysterie met pratende papegaaien, een dronken dwaas, een hebzuchtige tante en een raar meisje. Sebastiaan denkt het mysterie wel te kunnen ontrafelen, want iedereen ziet hem toch altijd over het hoofd. Duik samen tijdens het voorlezen in Port Royal, Jamaica, in de tijd dat het nog vol zat met piraten en ander gespuis.