Actueel

  • Filter op:
  • Alles weergeven
  • Blog
  • Nieuwsberichten

Schrijfoefening van de maand: Sprekend steen

Iedere maand vind je op de Scriptplussite een eenvoudige schrijfoefening om direct mee aan de slag te gaan. Deze maand: Sprekend steen?

Lees meer

Het nieuwe boek van Kim van der Mee

Van de opleiding Proza voor kinderen naar het zoeken van een geschikte uitgever: Kim van der Mee neemt je mee in haar proces van kinderboeken schrijven en uitgeven.

Lees meer

De Nederlandse Kinderjury 2018

De Nederlandse Kinderjury 2018 is van start. Er kan weer gestemd worden... ook op deze boeken van oud-cursisten!

Lees meer

Schrijfoefening van de maand: Wie is dit?

Iedere maand vind je op de Scriptplussite een eenvoudige schrijfoefening om direct mee aan de slag te gaan. Deze maand: Wie is dit?

Lees meer

Schrijfoefening van de maand: scène schrijven

Iedere maand vind je op de Scriptplussite een eenvoudige schrijfoefening om direct mee aan de slag te gaan. Deze maand: scène schrijven.

Lees meer

Scriptpluscursist Buruma debuteert met roman Bulgaars labyrint

Schrijver Jan Buruma volgde tussen 2012 en 2017 de opleiding Verhalend Proza en de cursus Naar een Roman bij Scriptplus. In november 2017 werd zijn debuutroman Bulgaars Labyrint uitgegeven door Elikser uit ...

Lees meer

Volg niet alleen het boekje, maar ook je intuïtie

‘Interviewen heeft iets gekunstelds’, zei een cursist tegen mij die er moeite mee had om in de rol van interviewer te kruipen tijdens het vraaggesprek.

Lees meer

Annemarie van der Eem komt met nieuw kinderboek

Annemarie van der Eem volgde de opleiding Proza voor Kinderen. Nu komt ze met haar nieuwe boek 'Ik wil een leeuw!'

Lees meer

Zes tips om weer te gaan schrijven

Zit je vast in je verhaal? Weet je niet hoe je verder moet? Is de inspiratie zoek? Met deze zes tips kom je uit je writer’s block.

Lees meer

Truska Bast presenteert nieuw boek Uw wil geschiede

Truska Bast presenteert haar nieuwe boek Uw wil geschiede. Over de levens van kinderen op katholieke kostscholen tussen 1945 en 1970.

Lees meer

Pilo-erectie

Je kunt in één klap onder zitten en de symptomen kunnen net zo snel weer weg zijn. Het bedekt delen van je lijf. Op je gezicht zit het nooit. Geen idee waar ik het over heb zeker?

Lees meer

Sneller en gemakkelijker schrijven

Zit jij ook weleens minutenlang naar je beeldscherm te staren in afwachting van een mooie eerste zin? Voel je de wanhoop stijgen naarmate de tijd gaat dringen? Eén troost: schrijven is voor veel mensen een lastig ...

Lees meer

Nieuw bij Scriptplus: cursus Populair wetenschappelijk schrijven

Wil jij wetenschappelijke artikelen op een aantrekkelijke manier opschrijven? Zou jij graag eens jouw artikel in de Quest, de Kijk of Psychologie Magazine terugzien? Volg de nieuwe Scriptpluscursus Populair ...

Lees meer

Win een jaar lang Schrijven Magazine

In het kader van de Week van het Schrijven maak je nu kans op een jaarabonnement voor Schrijven Magazine. Ontdek wat je daarvoor moet doen.

Lees meer

Scriptplus lanceert nieuwe website

Scriptplus heeft een nieuwe website! We nemen je mee langs de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer

Taalcentrum-VU neemt Scriptplus over

Het Taalcentrum-VU neemt Scriptplus over. Voor de cursisten verandert er niets, wel heeft Scriptplus grote ambities om te groeien.

Lees meer